Visszavonná Hargita Megye Tanácsa a Séra Zoltán elleni keresetét

Bíró Barna Botond alelnök járhat el a korondi ügyben 

(0 Szavazat)406 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa kész a korondi hulladékátrakó állomás ügyében Séra Zoltán ellen indított per visszavonására. Borboly Csaba megyeelnök január 12-én rendeletben bízta meg Bíró Barna Botond alelnököt ez ügyben, aki egy nappal korábban a Korondon rendezett sajtótájékoztatón a Séra-ház perének visszavonását sürgette. (A rendelet itt érhető el: https://drive.google.com/file/d/0B3DH_aG2Ui1URWFGNUIxSERFcVE/view)

– Üdvözlöm Bíró Barna Botond első, alelnöki minőségében tett javaslatát, hogy egy rövidebb eljárással visszavonjuk a Séra Zoltán háza építkezési engedélye kapcsán indított pert. A decemberi tanácsülésen általam ajánlott eljárás sokkal időigényesebb lett volna, a Bíró alelnök úr változata egyszerűbb és gyorsabb. Rendeletemmel lehetőséget biztosítottam számára, hogy önállóan, saját belátása szerint eljárjon a Séra-ügy visszavonása ügyében, ha ezt komolyan gondolta, és ennek köszönhetően minél hamarabb pontot tegyünk a vita végére – nyilatkozta a megyei tanács elnöke, aki január 12–13-án az Erdélyi Önkormányzati Találkozón vesz részt, de kiadta a rendeletet (amely hatályba is lépett). Ezzel megbízza Bíró alelnököt a korondi peres ügy továbbvitelével, akit erről a kiközlés előtt tájékoztatott.

A megyeelnök „időigényesebb” javaslata korábban az volt, hogy kérjenek egy harmadik jogi szakvéleményt egy ügyvédtől, aki nem vesz részt a perben, arról, hogy mi legyen a mindkét fél számára megfelelő megoldás, az érvényes törvények alapján erre felhatalmazást kérve a megyei tanácstól. A szerdai korondi sajtótájékoztatón Katona Mihály polgármester egy lehetőséget vázolt fel, mely szerint, ha nem sikerül a tervezett második helyszínen megvalósítani az átrakóállomást, akkor Korond község lemond róla, és keressenek más települést erre a célra. Borboly Csaba válaszában kijelentette, hogy akkor az esetleges a C verzió térségi politikai felelősségvállalást kell hogy jelentsen.

A sajtótájékoztató után, a Korondra tervezett hulladékátrakó helyszínéről való facebookos élő bejelentkezésében (a videó megtekinthető itt: https://www.facebook.com/csaba.borboly/videos/1401249919894103/) elmondta, hogy ugyanott tartanak, mint több mint másfél éve, és akkor saját kezűleg leírta, hogy egyezségre kell jutni. „Ez a B verzió, hisz ha az A verziót követi mindenki, (perek, feljelentések, dokumentumok megtámadása, cirkuszok stb.), az csak indulatot vált ki és idegességet okoz, ami félelemhez és eredménytelenséghez vezet. Ellenben ha netalán valamilyen okból kifolyólag a megyei tanács által biztosított pénzből megvásárolt második helyszínen, a településtől távol sem épülhet meg az átrakó, akkor a térségi felelős vezetők javaslatára kell a C verzióra megoldást megkeresnünk, hisz ebben a pillanatban a számok világosan mutatják, hogy átrakás és tömörítés nélkül erősen veszteséges lehet a térségi hulladékgazdálkodás. Én végig a B verzióra adtam a voksomat, örvendek, hogy ma már egyre többen erről beszélnek, főleg a decemberi tanácsülésen és az azóta folytatott konzultációnak is köszönhetően, sőt »még erre kérnek fel«. Na, de a B verzió esetében Korondért mindannyiunknak tenni kell még, hisz bizonyos lemondásokkal és felelősséggel jár az is! Bízom benne, hogy sikerül! Várom a javaslatokat, meglátásokat!” – fogalmaz az élő bejelentkezés videójához kapcsolódó bejegyzésében a megyeelnök.

A december 28-i tanácsülésen Borboly Csaba szintén kifejtette álláspontját az ügyben: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1155026734544708/

Csíkszereda, 2017. január 12.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774