Vissza nem térítendő támogatásokról tájékoztatták a polgármestereket

A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség platformja átláthatóvá teszi a közbeszerzéseket és a direkt vásárlásokat

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Pályázati kerekasztal-megbeszélést tartottak hétfőn, október 24-én a csíkszeredai megyeházán a Hargita megyei polgármestereknek Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében. A találkozó célja az volt, hogy segítséget nyújtsanak a helyi közintézményeknek abban, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást tudjanak lehívni. Az eseményen Barabás Csaba, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője ismertette az ügynökség által a közbeszerzések és a direkt vásárlások összegyűjtésére létrehozott internetes platformot, pályázati lehetőségeket mutatott be a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség gyulafehérvári képviselője, illetve a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség képviselője tartott előadást egy új kormányrendelettel kapcsolatban.

Barabás Csaba a fejlesztési ügynökség által létrehozott felületről elmondta, hogy a közbeszerzések és a direkt vásárlások átláthatóságát biztosítja. Ezen a platformon a megyei tanács és alintézményeinek a hirdetéseit teszik közzé, de várják a polgármesteri hivatalok csatlakozását is. Az oldalra való regisztráció nagyon egyszerű, a rendszerbe belépők értesítést kapnak a legújabb hirdetésekről, mondta Barabás Csaba. Példaként említette, hogy eddig több mint háromszáz közbeszerzést tettek közzé, és több mint 4800-an tekintették meg az oldalt. Végeztek egy felmérést is az oldal használóinak körében, a megkérdezettek szinte teljes mértékben hasznosnak és könnyen kezelhetőnek nevezték a rendszert, és még több hirdetést szeretnének látni.

A Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség képviselője az utak modernizálására, a víz- és csatornarendszer javítására, illetve a szociális és oktatási infrastruktúra javítására lehívható vissza nem térítendő támogatásokat ismertette. Az utak modernizálására 1 millió euró, a szociális és oktatási infrastruktúra javítására 500 ezer euró, a vízhálózat javítására legtöbb 2 millió euró igényelhető projektenként. A képviselő felhívta néhány dologra a figyelmet, például hogy a szociális és oktatási infrastruktúra javítása keretében lehet pályázni napközi otthon, bölcsőde, óvoda építésére vagy modernizálására, illetve felszerelésére, utóbbi esetben csak építéssel egybekötve. A Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség képviselője válaszolt a polgármesterek kérdéseire.

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség képviselője előadást tartott egy új kormányrendelettel kapcsolatban, amely a munkanélküliek számának csökkentésére vonatkozik, ismertetve azokat a feltételeket, amelyek alapján az egyes településeket hátrányosnak lehet nyilvánítani, és az ottani lakosok alkalmazáskor mobilitási juttatásban részesülnek.

Csíkszereda, 2016. október 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774