Visit Harghita: megyénkbe csalogatták a brüsszeli közönséget

Az Uniónak köszönhetően új turisztikai távlatok nyíltak térségünk számára

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Tartalmas és sikeres napon van túl Hargita Megye Tanácsa Brüsszelben: a Régiók Bizottsága épületében számos térség, régió és megye mellett Hargita megye turisztikai kínálatait is népszerűsítették május 4-én, szombaton, az intézmény nyílt napján. Hargita Megye Tanácsának, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is elfogadták a jelentkezését a Régiók Bizottsága által szervezett egész napos rendezvényre, ahol ez alkalommal is bemutathatták a térség értékeit, hagyományait. Az intézmény 2013 óta rendszeresen részt vesz az eseményen.

Az idei rendezvény, a közelgő, május 26-i európai parlamenti választás fontosságát szem előtt tartva, kiemelt figyelmet fordított a bemutatkozók és a standokhoz látogatók közti interaktivitásra. A székely termékek idén is nagy sikernek örvendtek, a finom falatok mellett a székely baba, a térség zarándokútjairól szóló tájékoztatók, illetve a megye vallásturizmusát bemutató film, továbbá a Visit Harghita turisztikai telefonos alkalmazás is csalogatta a látogatókat. Az applikáció európai uniós finanszírozással, a lassú, zöld és egészséges turizmust célzó INSiGHTS projektben készült, és sikerült általa nagy lépést tenni Hargita megye nemzetközi turisztikai népszerűsítése terén. A Székely termék mozgalom is így indult tíz évvel ezelőtt, és az országban jelen pillanatban még egyedi Visit Harghita szintén így valósulhatott meg. Ma már megtalálható a megye teljes turisztikai kínálata egy helyen, szálláshelyeket, éttermeket, látnivalókat és programokat gyűjtöttek egy csokorba régiónkból. A Visit Harghita alkalmazás legnagyobb előnye abban rejlik, hogy bárki könnyen össze tudja állítani az itt-tartózkodása programját úgy, hogy az maradandó élményt és emléket jelentsen számára.

A rendezvényen Hargita Megye Tanácsa részéről jelen volt Bíró Barna Botond alelnök, a Visit Harghita programkoordinátora, Szabó Károly, a Hargita Turisztikai Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, valamint Barta Judit tanácsos és Szigeti Sarolta szakfelügyelő. Az alelnök szerint meg kell ragadni minden olyan lehetőséget, amellyel Hargita megye turisztikai kínálata népszerűsíthető.

– Mi nem a nyugati országok fejlett turisztikai infrastruktúráját kínáljuk a világnak, hanem olyan egyedi élményeket, ízeket és látnivalókat, amilyeneket sehol máshol nem kapnak meg, csak nálunk, Székelyföldön. Mi az, ami megkülönböztet és egyedivé tesz bennünket? Elsősorban az a táj, amely körülölel bennünket, és az ebből fakadó hagyományos mesterségek, az építészeti stílus, a hagyományos helyi termékek, melyeknél „bióbb” és ízletesebb nehezen található, továbbá mindaz, ami az elmúlt ezer évben a kultúránk részévé vált, és természetesen a vendégszeretetükről messze földön híres emberek, akik itt élnek. Ez különböztet meg bennünket más nemzetektől, más régióktól. Mindazok számára, akik a csendre, a nyugalomra, a családbarát szolgáltatásokra vágynak, ideális hely Hargita megye – nyilatkozta Bíró Barna Botond hozzátéve: – Ma az Európai Unió tagállamai között egyszerű az utazás. A határok megszűnésével lehetőség nyílt a turizmuson belüli együttműködések kiépítésére. Az a célunk, hogy a nyugati országok lakóit meggyőzzük arról, töltsék el nálunk a szabadságuk egy részét, hogy Székelyföld, Hargita megye a nyugat-európaiak turisztikai bakancslistájára kerüljön. Ez egy olyan lehetőség, amivel ha jól sáfárkodunk, akkor nem csupán a támogatási rendszereken keresztül használhatjuk ki az EU-s lehetőségeket, hanem közvetve a helyi turisztikai desztinációk népszerűsítésével, a vendégéjszakák számának növelésével egy gazdasági ágazatot erősítünk, az itthoni turizmust. Azért is fontos az Európai Unió, hogy ezeket a megkezdett lépéseket folytatni tudjuk – hangsúlyozta az alelnök.

A telefonos alkalmazás mind az Android, mind pedig az iOS rendszerrel kompatibilis, tartalma pedig elérhető a www.visitharghita.com weboldalon is. Megjelenése óta több ezren letöltötték már, a megye turisztikai társulása pedig folyamatosan bővíti  a tartalmát. Hargita Megye Tanácsa az idei turisztikai pályázati kiírásait is úgy állította össze (https://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/turisztikai-program.html), hogy a megye turisztikai lehetőségeinek népszerűsítését szolgálja.

Korábbi híreink a témában:

https://hargitamegye.ro/hirek/a-visit-harghita-alkalmazas-oroszorszagig-is-eljutott.html

https://hargitamegye.ro/hirek/visit-harghita--egy-helyen-megtalalhato-hargita-megye-turisztikai-kinalata.html

Csíkszereda, 2019. május 4.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774