Virtuális valóság mint idegenforgalmi vonzerő

A felvidéki partnernél találkoztak az INSiGHTS nemzetközi projekt részvevői

(0 Szavazat)18 megjelenítés

Az észak-komáromi egykori katonai erődítmény virtuális valóság (VR) készülékkel lehetséges „meglátogatása” az egyik hozadéka az INSiGHTS projektnek, ezt is bemutatták a november 22–23-i észak-komáromi partnertalálkozón. Az Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című nemzetközi projekt a Duna menti országok turisztikai kínálatának vonzóbbá tételét célozza, ehhez társult Hargita Megye Tanácsa. Tizennégy partner indította el Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Németországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából.

A házigazdák a pilottevékenységük részeként mutatták be a VR-t, amellyel az észak-komáromi erődítményben „barangolhatunk”, más történelmi korokban. A partnerek kipróbálhatták a készüléket, virtuális sétán vehettek részt. Mivel a projekt egyik Hargita megyei célkitűzése egy többnyelvű mobiltelefon-alkalmazás létrehozása, ebből is ízelítőt kaphattak a résztvevők. Számba vették az eddigi tevékenységeket, és áttekintették a további teendőket, amelyekkel még foglalkozniuk kell 2019 júliusáig.

A megbeszélések és a pilottevékenységek bemutatása során a helyiek részéről a találkozón megfogalmazódott egy úgynevezett follow-up projekt, azaz az INSiGHTS folytatásának igénye.

– Hargita megye nagyon sokféle és gazdag kínálattal, ugyanakkor lehetőséggel is rendelkezik turisztikai téren. Azon dolgozunk, hogy egyrészt a meglévő kínálatot összefogjuk egy könnyen elérhető, a mai világ számára kényelmesen használható platformon, átfogó képet adván térségünkről és könnyű kapcsolatteremtést a kínálat és a kereslet között. Másrészt a pályázat rejtett lehetőségei, amelyek az ilyen kiutazások alkalmával válnak láthatóvá, a más országok-régiók turisztikai elképzeléseinek és megvalósításainak megtekintése szélesíti látókörünket, új ötleteket adnak, vagy még egyszerűbben: megtanítanak álmodni. Erre pedig talán ma van a legnagyobb szükség, amikor az álmokat és az álmodozókat is a környezet megalkuvásra próbálja korlátozni – nyilatkozta a projekt kapcsán Bíró Barna Botond alelnök.

A projektről bővebb információ található az alábbi linkekeken:

http://www.hargitamegye.ro/hirek/legendakra-alapozott-termekek-es-szolgaltatasok.html

http://hargitamegye.ro/hirek/minden-kistersegnek-rendelkeznie-kellene-legalabb-egy-okotermekkel.html

http://hargitamegye.ro/integrated-slow-green-and-healthy-tourism-strategies-insights-projekt.html

https://www.visitinharghita.ro/

Csíkszereda, 2018. november 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774