Virrasztóimaházat avattak Oklándon

Ahogy az embernek szüksége van bölcsőre, úgy virrasztóházra is

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Virrasztóimaházat adtak át Oklándon október 9-én, vasárnap. Az ünnepségen Kovács István sepsiszentgyörgyi unitárius lelkész, a Magyar Unitárius Egyház közügyigazgatója tartott beszédet, köszöntőjének alapgondolatát a 90. zsoltár 13. verséből vett „Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk” ige képezte. Kelemen Levente helyi unitárius lelkész pedig részletesen ismertette a virrasztóház megépítésének történetét.

A jelenlévőket Cseke Miklós polgármester is köszöntötte, aki hangsúlyozta: ahogy a születéskor szükség van a bölcsőre, úgy eltávozásunkkor is a virrasztóházra. Az összefogás meghozta a gyümölcsét, ez az új létesítmény az egyház, a polgármesteri hivatal, a megyei tanács és a közbirtokosság közös munkájának eredménye, fogalmazott az elöljáró.

A beszédeket és az áldást követően az oklándi fúvószenekar játéka tette ünnepélyesebbé az eseményt. A program részeként köszöntötték az egyházközösség szépkorú tagjait, emléklappal és kulturális műsorral lepték meg őket.

Hargita Megye Tanácsa húszezer lejjel járult hozza az imaház megépítéséhez. Az avatást megelőző napon a helyszínre látogatott Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, hogy megtekinthesse az épületet:

– A fiatalokra és az értük mindennap kifejtett munkára való összpontosítás mellett gondolnunk kell azokra is, akik értünk ugyanúgy dolgoztak, mint mi most a gyermekeinkért, mert nekik köszönhetjük a múltunkat és a jelenünket. Ebben a virrasztóimaházban családok százai köszönnek majd el szeretteiktől, nekünk pedig mindent meg kell tennünk azért, hogy mindenki méltó búcsút vehessen hozzátartozóitól – fogalmazott a megyeelnök.

 

Csíkszereda, 2016. október 10.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774