Videóval népszerűsítik Pest megye értékeit

Hargita megye számára jó példa a testvérmegye tevékenysége

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A Pest megyei értéktárban jelenleg több, mint 200 érték található. Ez a szám és az értékek különlegessége, a magyar nemzeti kultúrában és a megye életében betöltött szerepe indokolttá teszi, hogy szakmai és egyéb körök, csoportok, közösségek számára is ismertebbé, vagy még inkább ismertté váljanak. 

Pest Megye Önkormányzata a megyei értékek népszerűsítését egy vándorkiállítás létrehozásával kezdte, amelyet a testvérmegyei kapcsolatunk révén 2016 májusában Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában is bemutattunk. Ezt követte a Nemzetközi Értéktár Konferencia Hargita Megye Tanácsa márványtermében június 3-án.

Pest Megye Önkormányzata vetélkedőt szervezett diákok számára, létrehozta az Év értéke díjat, egy válogatás cd-t adott ki Kodály Zoltán Pest megyében végzett népdalgyűjtő munkájából, értéktúrákat szervezett és kiadványokat készített. Ezúttal a legmodernebb technikával népszerűsítik a megyét és értékeit – hívta fel figyelmünket Szabó István, a Pest Megye Önkormányzat elnöke.

A most elkészült, az értékeket bemutató film az Agrárminisztérium HUNG-2018 pályázat támogatásával valósult meg és olyan ismert és kevésbé ismert értékek is láthatók benne, mint a ráckevei Hajómalom, a kisoroszi Szigetorr, a váci Diadalív vagy a zsámbéki Romtemplom.

– Hargita megyében az itt élők nem csak bemutatják értékeiket, hagyományaikat, hanem meg is élik azokat, büszkén viselik népviseletüket. Az idei évben, a pápalátogatás és a Megyenapok gazdag programkínálata nagy lehetőség számunkra, hogy a világ figyelmét is ráirányítsuk a térség értékeire, legyen szó turisztikai, kulturális vagy gasztronómiai értékeinkről – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2019. március 1.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774