Védőfelszerelést vásároltak az alfalvi önkéntes tűzoltók

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Hét darab tűzoltó-védőruhát vásárolt a Gyegyóalfalvi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete Hargita Megye Tanácsa támogatásával, amelyet pályázati úton nyertek el. A felszereléseket október 8-án, csütörtökön adta át Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke és Barti Tihamér, az intézmény alelnöke az alfalvi polgármesteri hivatalban. Baric Zoltán, a 41 tagú egyesület elnöke elmondta, hogy szükség van ezekre a ruhákra, hiszen idén már 11 bevetésen voltak, és nagyon fontos, hogy biztonságban végezzék az oltást. 

Barti Tihamér alelnök szerint az a munka, amit az önkéntes tűzoltók kifejtenek, minden közösségben rendkívül fontos, talán nem is lehet eléggé megköszönni, hiszen életet mentenek, emellett pedig sokaknak egy élet alatt felhalmozott vagyonát is mentik.

– Örülök, hogy a megyei tanács, még korábban, megtalálta a jogi lehetőségét annak, hogy pályázattal támogassa az önkéntes tűzoltókat. Azt kívánom, minél kevesebbszer kelljen használni a felszerelést, és olyan tisztán maradjon meg, mint amilyen most – mondta az alelnök.

Bege László alpolgármester szerint felpörögtek az események a helyi tűzoltóknál, de jó értelemben, ugyanis más pályázaton is nyertek. Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is nyernek támogatást.
Borboly Csaba megyeelnök úgy látja, Alfalu jó példa a tűzoltóbázis fejlesztése terén is, amely nemrég bővült a közbirtokosság és a megyei tanács támogatásával.

– Önök példaértékű tevékenységet végeznek, ezt mi támogatjuk, bízom benne, lesz a későbbiekben is sikeres pályázatuk. A központok kiépítésével kezdtük a támogatások sorát, aztán eszközvásárlás támogatásával, majd a védőfelszerelésekkel. A következő szint az elavult eszközök cseréje lesz, a következő évi pályázati programunkat efelé irányítjuk – jelentette ki a megyeelnök.

Csíkszereda, 2015. október 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774