Védőfelszereléssel bővült a csíkcsicsói önkéntes tűzoltó alakulat

(0 Szavazat)60 megjelenítés

Sikeres pályázata révén a csíkcsicsói önkéntes tűzoltó alakulat felszereltsége új védőruházatokkal bővült. A felszerelés beszerzését Hargita Megye Tanácsa az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek támogatási programjából közel 11 ezer lejjel támogatta a hat védőruházat beszerzését.

A szeptember 12-i, szerdai átadáson jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának vezetője, Szentes Antal, Salamon Zoltán, Csillag Péter, Albert Mátyás, Mezei János megyei tanácsosok, Péter Lukács, Csíkcsicsó község polgármestere, Csutak Gáspár alpolgármester, Becze Attila korábbi polgármester, valamint Lutz Levente korábbi alpolgármester, és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai.

Péter Lukács polgármester elmondta, hogy évről évre bővül az alakulat felszereltsége, hiszen a szertár és tűzoltó kocsi mellett a védőruházatok is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a csapat tagjai teljesíthessék a szolgálatot és növeljék biztonságukat a bevetések alkalmával.

Szentes Antal megyei tanácsos szerint jó látni, hogy a korábban átadott szertár évről évre megtelik felszerelésekkel, hozzátéve, hogy Miklos István, a tűzoltó alakulat korábbi parancsnoka is nagyban hozzájárult a csapat fejlődéséhez és felszereltségéhez. – Csicsó egyike a felcsíki községek közül, ahol először jött létre önkéntes tűzoltó szolgálat. Itt olyan csapat működik, akiktől lehet tanulni – mondta a megyei tanácsos, hozzátéve, hogy a községből az önkéntesek mellett többen hivatásos tűzoltók csapatát is erősítik. Szentes Antal mindezek mellett kiemelte, hogy a pályázatokhoz önrész is szükséges, amelyhez megköszönte a hozzájárulásokat.

Mezei János szerint példamutató és örömteli, hogy az önkéntesek testi épségüket kockáztatva vállalják a szolgálatot.

– Az átadások alkalmával tudjuk megalapozni a következő lépéseket, kitűzni az új célokat. Jó alkalom a közös gondolkodásra. Csíkcsicsó szerepe fontos a készülő Hargita - hegység övezeti rendezési tervében. Ehhez pedig a szükséges biztonságot is hozzá kell rendelnünk, az önkéntes tűzoltó alakulat szerepe is kibővülhet, hiszen folyamatosan dolgozunk azon, hogy a helyi tűzoltó csapatokban képzett hegyimentő tagok is legyenek. A felszerelések mellett azonban egyre fontosabb lesz a képzési rendszer kiépítése. Ebben a megyei tanácsos kollégákkal együtt kell dolgoznunk, hogy a Szentegyházára és Balánbányára elképzelt képzési központok létrejöjjenek – emelte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Becze Attila és Lutz Levente, a csicsói Olt-híd megvalósulásában kifejtett munkáját is elismerték

Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsa Emlékérmét adta át Becze Attila, Csíkcsicsó község korábbi polgármesterének és Lutz Levente, korábbi alpolgármesternek, amellyel a csicsói Olt-híd megvalósulásában elismeri kezdeményezőkészségüket, következetességüket és kitartásukat.

Csíkszereda, 2018. szeptember 12.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774