Védőfelszereléseket kaptak a székelyderzsi lánglovagok

(1 Szavazat)43 megjelenítés

A Székelyderzsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai védőruhákat és védőfelszereléseket  vehettek át október 30-án, pénteken, amelyeket a Hargita Megye Tanácsánál nyert pályázat révén, több mint 13 ezer lej értékben vásároltak meg. Az eszközök átadásával egybekötötték a tűzoltószín avatását. 

Zoltáni Csaba, Székelyderzs polgármestere szerint a tűzoltócsapat körül jól alakulnak a dolgok, hiszen az idén márciusban megalakult egységnek sikerült felújítania a régi tűzoltószertárat, és a megyei tanács jóvoltából a megfelelő védőfelszerelések is rendelkezésre állnak, ugyanakkor folyamatban van egy tűzoltó autó beszerzése is. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömmel nyugtázta, hogy majd minden héten felszereléseket adhatnak át a megyében önzetlen közszolgálatot teljesítő lánglovagoknak. 

– Jó látni és megtapasztalni, hogy a székelyderzsiek fontosnak tartják a közösségért vállalt munkát, szolgálatot. Oda kell figyelnünk, hogy az emberek a községben, otthonukban biztonságban érezzék magukat, ezért tisztelet jár a tűzoltóknak, hiszen az általuk megtestesített biztonság hozzájárulhat a fiatalok itthon maradásához – hangsúlyozta a megyeelnök hozzátéve, hogy Hargita Megye Tanácsánál voltak és lesznek pályázati lehetőségek, mindezek mellett a sürgősségi esetek felügyelősége (ISU) egy megyei koordinációs központ létrehozását szorgalmazza. Utóbbi kapcsán Borboly Csaba megjegyezte: fontos a partnerség, illetve az erőforrások hatékony kezelése a bevetésalapú támogatási rendszer kidolgozása érdekében.

Csíkszereda, 2015. november 1.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774