Vászonra festett anyaság

Tárlat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Kiállítás nyílt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szülészet-nőgyógyászat osztályán a CreArt projektben Anyaság címmel készült anyagokból. A képeket a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola és a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai készítették március 21-én, az Európai Kreativitás Napja alkalmával a csíkszeredai megyeházán, a projekt részeként szervezett műhelymunkán. 

Hargita Megye Tanácsa partnerként csatlakozott a Kultúra 2007-2013 program keretén belül támogatást nyert, kulturális együttműködési CreArt (Network of Cities for Artistic Creation) elnevezésű projekthez, amelynek fő célja a képzőművészet mobilitásának elősegítése, a lokális trendek globális körforgásba való emelése, az ifjúság szakmai motiválása az alkotási folyamatra. Koordináló partner Valladolid Város Önkormányzatának Kulturális Alapítványa, Spanyolországból. A projekt eddig 10 Hargita megyei művésznek nyújtott lehetőséget alkotásaik Európa különböző városaiban való bemutatására.

A kiállítás megnyitóján jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

- Életünk legszebb pillanatai itt történnek meg a kórház szülészet-nőgyógyászat osztályán. Az értékes alkotásokat megálmodó gyermekek számára egy bemutatkozási lehetőség, hogy ilyen komoly intézményben jelennek meg a munkáik. Hozzátette jó hírekkel tud szolgálni a kórház vezetősége számára, mivel a legutóbbi tanácsülésen 60.000 lejes támogatásról döntöttek a kórház számára sterilizáló felszerelésre.

Demeter Ferenc kórházmenedzser kifejtette, a kiállítás megérkezett a célhelyére, mivel a kórház  szülészet-nőgyógyászat osztályán teljesedik ki az anyaság, itt születnek meg a gyermekek.

Zonda Erika programigazgató, a CreArt projektmenedzsere a program részleteit ismertette:

- A projekt célja a fiatalok alkotásra való motiválása, Hargita megye számára is fontosnak tartom a bekapcsolódást a megye képzőművészei és munkáik Európa városaiban való megismertetése érdekében különböző nemzetközi rendezvények, kiállítások által.

Székedy Ferenc, a CreArt Hargita megyei nagykövete az anyaság ábrázolásáról beszélt, amely változatlan maradt az idők során, és amellyel rájuk hagyott örökségként kellett megküzdeniük a képeket készítő gyermekeknek festés közben.

Tiboldi Bea a Csíki Anyák Egyesülete részéről elmondta, fiatal alkotók leendő szülők, akik olyan képeket hoztak létre, amelyek elgondolkodtatnak.

A kiállított képeket a kórházban szervezett nyílt napok alkalmával vagy a követező linken lehet megtekinteni: https://www.facebook.com/pg/hargitamegye/photos/?tab=album&album_id=1156320114391725.

Csíkszereda, 2016. december 13.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774