Várják az önkéntes tűzoltók alakulatainak pályázatait Hargita Megye Tanácsánál

A szűkös költségvetés ellenére is fontosnak tartják a civilszervezetek támogatását

(0 Szavazat)78 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet az önkéntes tűzoltó egyesületek vagy jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén vészhelyzetek megelőzését, kezelését, a lakosság védelmét szolgáló, sürgősségi beavatkozási tevékenységet folytató szervezetek, alapítványok, egyesületek számára. 

A pályázat 2018-ra jóváhagyott keretösszege 300 ezer lej, bővebb információk igényelhetők a 0266-207700/1308 telefonszámon, vagy e-mail-ben: endresalamon@hargitamegye.ro. A pályázatok benyújtásának határideje március 6., a tűzoltó egyesületeknek szóló kiírást népszerűsítő videó megtekinthető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/1868713426485720/

– A civilszervezetek tevékenységükkel kiegészítik az önkormányzatok munkáját, ezért erkölcsi és anyagi támogatásukat egyaránt fontosnak tartjuk. A hiányos költségvetés ellenére is különítettünk el forrást a pályázati programjainkra, mivel az egyesületek számára is fontos, hogy továbbra is biztosítjuk számukra azt a támogatást, amire korábban számíthattak. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy igyekezzenek minél hamarabb benyújtani pályázataikat, hogy legyen idő az esetleges pótlásokra – hangsúlyozta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

– Örvendetes, hogy évről évre egyre több bejegyzett tűzoltó egyesület pályázik, és hogy formailag is jó pályázatokat nyújtanak be. Az önkéntes tűzoltók tevékenysége fontos nemcsak a bevetéseken, hanem a közösségépítésben is, hiszen egyre több rendezvényen vesznek részt, legyen szó például falunapokról vagy kulturális eseményekről. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő felszerelésük legyen minden alkalomra, ezek beszerzésében tud segítséget nyújtani a megyei tanács a pályázatain keresztül – mondta Szentes Antal megyei tanácsos.

– Hargita megye élen jár az önkéntes tűzoltó csapatok tekintetében, amelyek lefedik a megye területét. Továbbá példaértékű a hivatásos és az önkéntes tűzoltók közötti jó együttműködés. A megyei tanács pályázati programján keresztül korábban is támogatta ezeket az alakulatokat, célunk a felszereléseik fejlesztése, illetve képzések biztosítása számukra, hogy a tűzoltók, akiknek a lakosság biztonsága érdekében végzett munkája felbecsülhetetlen, biztonságban térhessenek haza családjaikhoz – nyilatkozta a pályázat kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsának pályázatai megtekinthetők az alábbi linken:

http://palyazatok.hargitamegye.ro/

A 2018-as évre kiírt pályázati programok bemutatására, valamint megvitatására Hargita Megye Tanácsa fórumokat szervez: Gyergyószentmiklóson a Karancsi teremben (Kultúrház emeletén) február 16-án, pénteken 9 órától, Székelyudvarhely a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban (December 1. utca, 9 szám (a Merkúr áruház alsó parkolójánál van a bejárat), február 16-án, pénteken 13 órától.

Csíkszereda, 2018. február 15. 


Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774