Várják a jelentkezőket a Csomád–Bálványos egységes rendezési tervének elkészítésére

Fejlesztéseket megalapozó jogi keret készül

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Meghirdette Hargita Megye Tanácsa a közbeszerzést a – Hargita és Kovászna megyei települések részvételével megalakított – Csomád–Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás egységes zonális rendezési tervének elkészítésére. A kiírás a Hargita megyei részre érvényes, felkerült az elektronikus közbeszerzési rendszerbe (SEAP), és megtalálható a megyei tanács honlapján is (http://hargitamegye.ro/consiliul-judetean-harghita/achizitii-publice/cumparari-directe.html). A Csomád–Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás tagja Hargita megyében Csíkkozmás, Tusnád és Tusnádfürdő – ezek közigazgatási területére szól a közbeszerzés –, Kovászna megyében Sepsibükszád és Torja. 

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke ezúton is felhívással fordul az érdekelt szakcégekhez, hogy jelentkezzenek a kiírásra. Elmondta, hogy ez a dokumentáció lesz majd az alapja a térség további feljesztési projektjeinek, amelyek székelyföldi léptékűek.

– A fontos célkitűzések közé tartozik egy olyan jogi keret létrehozása, amely megállítja az illegális tevékenységeket, ellenőrizhetővé teszi a fejlesztések kivitelezését. Ennek alapján a későbbiekben minden befektetés, a rendezési terv előírásaira és szabályaira alapozva, az érintett települések közös fejlődését biztosítaná. Számos egyeztetést foglalt magában az előkészítési szakasz, a térség településének polgármestereivel, a kisrégióban aktív szervezetekkel és más érintett felekkel. A cél, hogy a Szent Anna-tó és környéke egy „zöld” turisztikai célponttá váljon – nyilatkozta a megyei tanács elnöke.

Csíkszereda, 2016. április 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774