Varga László Edgár az idei Csiki László-díjas

Idén is megtartották a Gyergyószárhegyi Írótábort

(0 Szavazat)25 megjelenítés

Véget ért a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ szervezésében a XI. Gyergyószárhegyi Írótábor, a záróünnepséget szeptember 23-án, vasárnap a gyergyószárhegyi művelődési házban tartották. A rendezvényt idén is támogatta Hargita Megye Tanácsa, a vasárnapi eseményen jelen volt Borboly Csaba megyeelnök is, aki átadta a Csiki László-díjat. 

Csiki László sepsiszentgyörgyi költő, drámaíró, műfordító tíz éve hunyt el, a róla elnevezett irodalmi díjat a néhai Kántor Lajos kolozsvári irodalomtörténész ötlete nyomán hozták létre, ismertette Lövétei Lázár László költő, a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Kiadóhivatal vezetője. Lövétei hozzátette: sok tehetséges fiatal író közül kellett az irodalmi díj nyertesét kiválasztani, így nem volt könnyű feladat.

Végül a választás Varga László Edgárra költőre esett, a díjazott nevét Borboly Csaba jelentette be.

Varga László Edgár megköszönte az elismerést, és örömének adott hangot, hogy az  írótábor folytatódik, a korábbi a szellemiséget képviselve.

Borboly Csaba hozzászólásában örömét fejezte ki, hogy idén is létrejött a tábor, és azt mondta, bízik benne, hogy a gyergyószárhegyi központ új menedzsere derekasan helyt áll. Úgy fogalmazott, az írók hivatása, hogy kibeszéljenek dolgokat, és fontos, hogy az általuk feltett kérdésekre választ keressenek. Az olvasás elengedhetetlen a mindennapjainkban, a közpolitikában is, és jó, ha van, aki erre újra és újra felhívja a figyelmet. Azt mondta, jó hogy az írótársadalmat foglalkoztatják a mindennapi kérdések, és bízik benne, hogy a közösségi életre a továbbiakban is hatással lesznek. Az általuk végzett értékteremtésbe nem kell beleszóljon a politika, de tevékenységüket támogatják, zárta beszédét a megyeelnök.

Lövétei Lázár László megköszönte minden résztvevőnek a jelenlétet, és örömének adott hangot, hogy idén is meg tudták szervezni a tábort. Hozzátette: örvendetes, hogy ez a rendezvény Hargita Megye Tanácsának is fontos volt, és támogatta a létrejöttét. Zárásként azt mondta, a továbbiakban is odafigyelnek a fiatalokra, és érdeklődéssel várják munkáikat.

Csíkszereda, 2018. szeptember 23.


Kulturális hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774