Varázslatos Hargita – megvannak a videopályázat legjobbjai

(0 Szavazat)42 megjelenítés

Több mint negyven alkotás érkezett be a Varázslatos Hargita címmel meghirdetett videopályázatra, amelyet a nyár végén hirdetett meg a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, melynek egyik alapító tagja Hargita Megye Tanácsa. 

A videopályázat céljának Hargita megye egyedülálló szépségének, kulturális és természeti értékeinek bemutatását tűzték ki. Pályázni legkevesebb egy, legfeljebb öt perces kisfilmmel lehetett bemutatva a természeti szépségeket, műemlékeket, tájházakat, népi fürdőket, népi mesterségeket és hagyományokat, valamint különböző eseményeket, fesztiválokat.
A felhívásra, amelyet, az érdeklődésre való tekintettel, egy hónappal meg is hosszabbítottak számos profi és amatőr film érkezett be, amelyek megtekinthetők a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás honlapján, valamint YouTube-csatornáján. Voltak olyan videók is, amelyek szerzői jogot sértettek, ezért azokat a szervezők kizárták. A zsűri elsősorban azokat a pályamunkákat értékelte pozitívan, amelyek kimondottan erre a kiírásra készültek, a más pályázatra gyártott vagy a már kész stúdióanyagokat a zsűri lepontozta. A szervezők ennek ellenére örültek, hogy több, a megyében működő stúdió is felkarolta a pályázatot, és színvonalas anyagokkal gazdagította azt.
A harmadik helyezést Gábor Lajos: Székelyföld, én így szeretlek című egyedi technikával készített filmje nyerte el. A második díjat Koszta Attilának ítélték oda, aki a megye főbb gasztronómiai rendezvényeit mutatja be filmjében. Az első helyezést Szász M. Attila érdemelte ki, aki a nyári Hargitafürdőt mutatja be filmjében.
A zsűritagok: Ferencz Hunor, a Hargita Stúdió operatőre, Iochom Zsolt, a Székelyhon hírportál fotósa/videósa, Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, valamint Oláh Hunor arculati szakember, Hargita Megye Tanácsának munkatársa.
A nyertesek pénzjutalomban részesülnek (1500, 1000, illetve 500 lej).
Köszönjük a részvételt, és gratulálunk a díjazottaknak!

Csíkszereda, 2015. december 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774