Vállalkozóbarát lett Gyergyószentmiklós

Akár 95 százalékos adókedvezményben is részesülhetnek a gyergyószentmiklósi vállalatok

(0 Szavazat)44 megjelenítés

A múlt heti együttműködési egyezmény aláírását követően újabb fontos előrelépést sikerült eszközölni a fiatalok itthon tartása és vállalkozásra ösztönzése érdekében. Gyergyószentmiklóson jelentették be kedden, május 31-én a megyében egyedülinek számító adókedvezmény rendszert, amelynek értelmében a gyergyószentmiklósi önkormányzat már 25 ezer eurós beruházástól kezdődően és akár 1 új munkahely létrehozása esetén adókedvezményben részesíti az illető gyergyószentmiklósi vállalkozásokat. Az önkormányzat elszántságát jelzi az akár 95 százalékos adókedvezmény is, ha a vállalkozó teljesíti a megadott feltételeket.

Barabás Csaba, Hargita Megye Tanácsa fejlesztési ügynökségének vezetője szerint a Gyergyószentmiklóson megvalósult rendszert a megyére is ki kell terjeszteni.

Nagy Zoltán, polgármesteri teendőkkel megbízott alpolgármestere hangsúlyozta a megyében elsőként sikerült jóváhagyni egy olyan támogatási csomagot, amelynek elsődleges célja a munkahelyteremtés és a befektetésösztönzés.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke gratulált az eredményes együttműködésért, ugyanakkor kifejtette, hogy a megyei tanács segítsége mit sem ér, ha nincs hajlam az együttműködésre az érintettek részéről. Gratulálva Nagy Zoltánnak és a helyi önkormányzatnak a meghozott döntésért bizalmát fejezte ki, hogy az elkövetkező években is folytatni tudják az eredményes munkát.

Bajkó Tibor, az ARBOR Vállalkozók Szövetségének elnöke köszönetét fejezte ki a megyei tanács és a helyi önkormányzat támogatását, mint mondta úgy lehet előre menni, ha a vállalkozók számára kialakítják a komfort érzetet, emellett pedig szintén bizalmát fejezte ki, hogy Hargita Megye Tanácsa és az ARBOR a jövőben számos projektben lesz partner. A vállalkozó hozzátette, hogy valós esélyek vannak rövid időn belül elérni a 2 000 lejes átlagfizetést, ennek egyik előjele az adókedvezmény is.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsa alelnöke egy olyan vállalkozóbarát Gyergyószentmiklósról beszélt, ahol a szakmai képviselet és az önkormányzatok találkozója tudja megteremteni a megoldást azokra az igényekre, amely a helyi közösség részéről érkezik, amelyek megválaszolásával sikerül a fiatalokat itthon tartani, vállalkozásra ösztönözni.

A sajtótájékoztatóról Borboly Csaba megyeelnök élőben jelentkezett, amelyet visszanézhetnek a közösségi oldalán.

 

Csíkszereda, 2016. május 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774