Vadgazda mérnökökkel erősödhet Székelyföld

Szeptember 14-ig lehet jelentkezni a gödöllői Szent István Egyetem Csíkszeredában induló vadgazda mérnöki szakára

(0 Szavazat)74 megjelenítés

– Nap mint nap azt tapasztalhatjuk, hogy Románia nem tud felelősen lépni és döntéseket hozni a vadgazdálkodás témakörében, és nem tudja megvédeni állampolgárait, folyamatos veszélynek téve ki őket! Ezért is rendkívül fontos a gödöllői Szent István Egyetem által Csíkszeredában indított vidékfejlesztési és vadgazda mérnöki szak, amelyekre szeptember 14-ig lehet jelentkezni – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

A megyeelnök örömének adott hangot, hogy újra indul a gödöllői Szent István Egyetem Csíkszeredába kihelyezett tagozatán az államilag támogatott, azaz ingyenes levelező mesterképzés: vidékfejlesztő agrármérnök és a vadgazda mérnök szakon a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítványnál.

A vidékfejlesztési agrármérnök mesterképzés 40 államilag támogatott hellyel, míg a vadgazda mesterképzés 25 államilag támogatott hellyel indul, ami azt jelenti, hogy az erdélyi hallgatók számára ingyenes a képzés.

Az ingyenes mesterképzéshez szükséges a főiskolai alapkézés. A sikeres felvételhez a kreditpontokat az alapképzésen tanult real tárgyak hozzák.

– Bízom benne, hogy sokan fognak élni ezzel a nagyszerű továbbtanulási lehetőséggel és betelnek a meghirdetett helyek, mert nagy szükség van jó szakemberekre – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki idén nyáron tagja volt annak a bizottságnak amely az idén végzett hallgatókat vizsgáztatta.

Mindkét szakterület egyre aktuálisabb lesz a mi térségünk számára.  Fontos, hogy bátorítsuk és segítsük azokat, akik ezeken a szakterületeken tovább szeretnék képezni magukat – fogalmazott Becze István megyei tanácsos, a megyei tanács vidékfejlesztési bizottságának elnöke.

Csíkszereda, 2018. augusztus 7.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774