Üzleti kapcsolatok építésére teremtenek lehetőséget

Fórumot szerveznek Székelyudvarhelyen a gazdasági élet szereplőinek

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Lehetőséget nyújt a kis- és középvállalkozóknak Hargita Megye Tanácsa arra, hogy személyesen egyeztessenek problémáikról, javaslataikról intézményvezetőkkel és politikusokkal, ugyanakkor teret biztosít az üzleti kapcsolatok építésére. A megyei tanács a Kis- és Középvállalkozások Minisztériumával társszervezésben, valamint az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szervezetével (UKKSZ) és az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezetével partnerségben előkészített találkozón biztosít alkalmat tematikus kerekasztal-beszélgetésekre július 3-án, pénteken reggel 9 órától Székelyudvarhelyen, a Junior étteremben. 

Meghívnak a megye többi térségéből is olyan vállalkozókat, akik udvarhelyszékiekkel keresnek üzleti kapcsolatokat, ezért egy úgynevezett kapcsolatépítő asztalon elhelyezhetik vállalkozásuk reklámanyagát, szórólapjait, névjegykártyáit, amelyek közül bárki kedvére válogathat majd. Röviden ismertetik a Kis- és Középvállalkozások Minisztériuma által meghirdetett legújabb pályázati kiírásokat, majd párhuzamosan zajló kerekasztal-beszélgetéseken vitathatják meg a szakoktatás és a felnőttképzés, a Székelyudvarhelyen épülő inkubátorház és fiatal vállalkozók, az adó- és pénzügyek, fiatalok és munkanélküliek alkalmazása, valamint pályázatok kérdéseit. A vállalkozókon kívül politikusokat és közintézmény-vezetőket is meghívnak.

– Fontosnak tartjuk, hogy az intézményvezetők és a politikusok jó kapcsolatot ápoljanak a megye vállalkozóival. A személyes konzultáció lehetősége, a problémák-javaslatok személyes megbeszélése a megye gazdasági életének előmozdítását szolgálja – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Fancsali Kálmán, a kkv-minisztérium programtanácsadójának elmondása szerint a pénteki fórumon szeretnék minél több vállalkozónak bemutatni a szaktárca elkövetkezendő időszakra beütemezett nagyszámú pályázati kiírását, amely a vállalkozásfejlesztést célozza. Nagy György, az UKKSZ elnöke a párbeszéd szükségességét hangsúlyozva úgy nyilatkozott, nagyon örültek a kezdeményezésnek, szívesen csatlakoztak helyi partnerként a szervezőkhöz, és bíznak abban, hogy az udvarhelyszéki vállalkozók élni fognak a rendezvény adta lehetőségekkel. Az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének ügyvezető elnöke, Bíró Barna Botond elengedhetetlennek tartja azt, hogy a vállalkozóknak – egyénenként és csoportokban egyaránt – lehetőségük legyen a döntéshozókkal, hatóságokkal való közvetlen kapcsolatteremtésre, hogy feltehessék kérdéseiket, és konkrét válaszokat is kapjanak.

Az érdekeltek részvételi szándékukat a 0731 021 455 telefonszámon jelezhetik.

 

Csíkszereda, 2015. június 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774