Útépítés, kórházfejlesztés, műemlékvédelem – többek között ezekről döntött Hargita Megye Tanácsa augusztusi ülésén

(0 Szavazat)22 megjelenítés

Megépül a 131A jelzésű megyei út Homoródszentmárton és Homoródkeményfalva közötti szakasza, hatalmas beruházás valósulhat meg a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál, illetve 800 ezer lej értékben támogatja Hargita megyei műemléképületek felújítását a megyei önkormányzat. Egyebek mellett ezekről döntött Hargita Megye Tanácsa augusztus 6-i soros ülésén.

A homoródmenti lakók számára, de turisztikai szempontból is jelentős előrelépés, hogy építőt keres a megyei önkormányzat a 131A jelzésű útra, vagyis az Abásfalván átvezető, Homoródszentmárton és Homoródkeményfalva közötti útszakaszra. Ez volt a tanács egyik legfontosabb döntése, emelte ki Borboly Csaba megyeelnök. Hozzátette, ezzel a munkálattal nem ér véget majd a Homoródmente infrastrukturális fejlesztése: tovább építik majd az utat egészen a homoródfürdői táborig.

Hargita Megye Tanácsának egyik prioritása a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fejlesztése: a cél az, hogy az intézmény a közeljövőben regionális klinikai kórházzá váljon. Ehhez kerül egy újabb lépéssel közelebb a megyei tanács által fenntartott kórház, ugyanis a tanácsülésen elfogadták a sürgősségi betegellátó egység megvalósíthatósági tanulmányát. A munkálat összértéke 64 millió lej, ezért jelentős eredmény, hogy az RMDSZ parlamenti frakciója közbenjárása révén az Országos Beruházási Társaság (CNI) felvette a támogatandó objektumok listájára. Ez azt jelenti, hogy nagy esély van arra, hogy a modern klinikai kórház feltételeit biztosító, több szempontból hiánypótló beruházást kormánytámogatásból valósíthatják meg. 

A megyében mintegy 18 templom, illetve műemlék épület felújításához, állagának megtartásához járul hozzá a megyei tanács, arányosan elosztva a megye három régiójában, Csík, Udvarhely és Gyergyó térségében, 800 000 lejjel. Ezek a támogatások az épített örökség védelmét és a megye turisztikai vonzerejének növelését egyaránt szolgálják.

Csíkszereda, 2019. augusztus 6.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774