Ünnepi megnyitóval indul a Kájoni-emlékév a Régizene Európai napján

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Szeretettel meghívjuk 2019. március 21-én, csütörtökön 18 órától a csíksomlyói kegytemplomba, a Kájoni János tiszteletére kezdeményezett emlékév nyitó eseményére.
A Hargita Megyei Kulturális Központ kezdeményezésére, Hargita megyei kulturális intézményekkel, egyesületekkel, csoportokkal és önkormányzatokkal összefogva, Kájoni János születésének 390. évfordulója alkalmából egy olyan emlékév kezdődik, melynek célja fokozottabb figyelmet irányítani Kájoni munkásságára.

Olyan közösségi és kulturális események zajlanak az év folyamán, mint kiállítások, szakmai konferencia, koncertek, diákoknak vetélkedők, előadások, filmvetítések, gyógynövénynap, interaktív foglalkozás gyerekeknek. Ugyanakkor biztatunk minden közösségszervezőt, hogy kapcsolódjon be a rendezvénysorozatba egy-egy olyan eseménnyel vagy kezdeményezéssel, amely az emlékév céljához illeszkedik.

Az emlékév ünnepi megnyitójára 2019. március 21-én, csütörtökön 18 órától kerül sor Csíksomlyón a kegytemplomban. A rendezvény emlékező szentmisével kezdődik, amelyet Urbán Erik OFM celebrál, azt zenei műsor követi helyi zenészek, zenetanárok közreműködésével. A szentmisén szolgálatot teljesítenek: Bíró János kántor és a Madéfalvi Schola Ványolós András és Ványolós Orsolya vezetésével.

A koncerten közreműködik Szabó András, Hunyadi Koppány, Lázár Zsombor, Ványolós András, Ványolós Orsolya, a Codex együttes és Györfi Erzsébet.

A szervezők ezzel az eseménnyel kapcsolódnak be csa az Európai Régizene Napja alkalmából kezdeményezett rendezvénysorozatba

A REMA (Réseau Européen de Musique Ancienne) Európai Régi Zenei Hálózat 2013-ban nyilvánította március 21-ét, Johann Sebastian Bach születésnapját és egyben a csillagászati tavasz kezdetét a Régizene Európai Napjává. A kezdeményezők az Európa-szerte szervezett koncertekkel, konferenciákkal és zenei rendezvényekkel hívják fel a figyelmet az európai régizene kulturális örökségére és sokszínűségére.

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Csíksomlyói Ferences Rendház.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774