Ünnepeltek az udvarhelyszéki önkéntes tűzoltók

Ötven százalékkal megnövelnék a tűzoltópályázat keretösszegét

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Tűzoltóversennyel egybekötött szakmai napot tartottak október 8-án, szombaton Parajdon. Parajd Község Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa támogatásával, partnerségben a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületével rendezte meg a IV. Udvarhelyszéki „Szent Flórián Vándorkupa” tűzoltóversenyt.

Az ünnepségen a térségbeli polgármesterek mellett jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bíró Barna Botond alelnök, valamint Szilágyi Péter nemzetpolitikáért  felelős helyettes államtitkár. A délelőtt folyamán kerekasztal beszélgetést tartottak a Hargita megyei Sűrgösségi Esetek Felügyelősége újonnan kinevezett vezetősége és a Hargita megyei Önkéntes Tűzoltóságok parancsnokai között, majd ezt követte a tűzoltó járművek bemutatása.

A Szent Flórián Vándorkupa megnyitásakor Borboly Csaba megyeitanács-elnök elmondta, értékeli az önkéntes tűzoltók tevékenységét, külön öröm számára, hogy jelen van Stelian Cimpoeșu, a Hargita megyei Sűrgösségi Esetek Felügyelőségének új vezetője, aki folytatja elődje partneri megközelítését az önkéntes tűzoltók felé. Ugyanakkor köszöntötte a magyarországi tűzoltók képviseletét, a jó együttműködést hangsúlyozva.

– A polgármesterekkel közösen az a dolgunk, hogy tűzoltóink épségben térjenek haza családjukhoz, hisz ők önként vállalják ezt a sokszor életmentő tevékenységet. Nekünk kötelességünk biztosítani a felszerelést, a védelmet, a képzést mindehhez – hangsúlyozta Borboly Csaba. Megítélése szerint a két térség közti jó együttműködésnek a bizonyítáka, hogy a megmérettetésen a csíkszentimrei tűzoltócsapat bíráskodott. A tanácselnök emlékeztette a jelenlévőket arra is, hogy Szentes Antal megyei tanácsos júliusi ülésen megfogalmazott javaslatát komolyan gondolják, és bíznak abban, hogy jövőre meg tudják 50 százalékkal emelni a tűzoltóknak szánt pályázati keretet.

Bíró Barna Botond köszöntőjében megtiszteltetésnek nevezte, hogy az önkéntes tűzoltókkal együtt ünnepelhet, hisz a tűzoltók ma is a gyerekek példaképei közé tartoznak.
Az eseményről készült videó megtekinthető az alábbi linken: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1081082198605829

Csíkszereda, 2016. október 8.


Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774