Ünnepelt a Bóbita Óvoda Gyergyóalfaluban

Hargita Megye Tanácsa támogatta az óvoda épületének felújítását

(0 Szavazat)56 megjelenítés

Átadták Gyergyóalfaluban a felújított alszegi óvodát, és megtartották a névadó ünnepségét is pénteken, október 23-án. Az óvoda a Bóbita elnevezést kapta, történetét Szakács Katalin óvónő és Gál János, a Sövér Elek Iskolaközpont igazgatója ismertették. Az óvoda épületének felújítását segítette Hargita Megye Tanácsa Hargita megyei kaláka a gyerekeinkért programja keretében, az átadáson jelen volt Borboly Csaba elnök és Barti Tihamér alelnök. 

Gál János elmondta, az összefogás jó példája az épület felújítása, hiszen Szakács Katalin törekvésében partnerre talált a helyi önkormányzatban, a megyei tanácsban és a szülőkben. Az összefogás eredménye pedig, hogy jobb körülmények között tanulhatnak a gyerekek. Az igazgató oklevéllel köszönte meg Borboly Csaba megyeelnöknek és Gáll Szabolcsnak, Gyergyóalfalu polgármesterének a segítséget.

Gáll Szabolcs a közösség nevében mondott köszönetet a megyei tanácsnak, és gratulált Szakács Katalinnak munkájáért. További tevékenységéhez erőt kívánt az óvónőnek, aki nap mint nap a megmaradásért, a szellemi fejlődésért dolgozik, mondta.

Borboly Csaba úgy fogalmazott: a szép számban összegyűlt közösség mutatja, hogy van remény és összefogás. Példaértékűnek nevezte a közösség megmaradása érdekében elvégzett munkát. Mint mondta, hit és remény nélkül nem lehet a jövőt elképzelni, itt pedig látszik, hogy hisznek a jövőben, hogy a gyerekek itthon lehetőséget kapnak a boldogulásra. Mindenki azt szeretné, hogy gyerekei itthon maradjanak, ehhez össze kell fogni, és figyelmet kell kapjanak a fiatalok, tenni kell azért, hogy érezzék az itthon maradás fontosságát, ez a közélet legfontosabb feladata, mondta a megyeelnök. Beszéde végén gratulált az óvónőnek, a polgármesternek, a szülőknek, akik hittek a munkálat fontosságában.

Barti Tihamér is örömét fejezte ki, hogy a megyei tanács segítségével több tanintézet megújult a Gyergyói-medencében. Ahhoz, hogy sikeres fiatalok legyenek, a megfelelő „csomaggal” kell induljanak az óvodából, hangsúlyozta a tanintézet fontosságát az alelnök.

Végül Borboly Csaba átadta Szakács Katalinnak a székely zászlót, mint mondta, fontos, hogy már gyerekkorban megismerjük szimbólumainkat.

Csíkszereda, 2015. október 24. 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774