Uniós támogatásban részesülhet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

Helikopterleszálló pálya kialakításának finanszírozására is lehet pályázni

(0 Szavazat)42 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsa alárendeltségébe tartozó Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház egyike annak a 35 megyei sürgősségi kórháznak az országban, amely finanszírozást igényelhet a sürgősségi betegellátó egysége fejlesztésére az Európai Uniótól, a Regionális Operatív Programból. Erről az Egészségügyi Minisztérium államtitkári kabinetje videokonferencián is értesítette az érintetteket szerdán, április 26-án. 

Hargita megyéből Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Demeter Ferenc kórházmenedzser, Fülöp Enikő gazdasági igazgató, Kacsó Jolán osztályvezető orvos, valamint a megyei tanács illetékes munkatársai követték a videokonferenciát, és azt követően már el is kezdték az előkészületeket. Mint elhangzott, a finanszírozási programban egy új pályázati lehetőséget hoznak létre, amelynek révén a megyei tanácsok alárendeltségébe tartozó, sürgősségi betegellátó egységnek helyet adó épületek elkészítését, felújítását vagy felszerelését kívánják támogatni. A jövő héten jelenik meg közvéleményezésre a pályázati útmutató, a megyeelnök pedig arra szólította fel az illetékeseket, hogy addig kezdjék el az előkészületeket.

Mint arról korábban írtunk, Borboly Csaba a megyei tanács munkatársaival és a kórház vezetőségével együtt felmérte a jelenlegi helyzetet, és ezt követően Florian-Dorel Bodog egészségügyi miniszterrel is tárgyalt Bukarestben. A jelenlegi sürgősségi betegellátó egység termeinek mérete és vagonos szerkezete nem felel meg a követelményeknek, ezért szükséges az épület bővítése. 27 268 sürgősségi esetet kezeltek 2015-ben, tavaly 25 634-et, idén pedig 6031-et, ezek a számok is azt a tényt erősítik meg, hogy szükség van a sürgősségi eseteket ellátó épület bővítésére.

A bővítési elképzelések szerint az új épületrészben az alagsor és a földszint kizárólag a sürgősségi betegellátó egységet szolgálná ki, ezek fölött négy szint a különböző osztályoknak adna helyet, a negyedik szint teraszán pedig egy helikopterleszálló pálya kapna helyet. A Regionális Operatív Programból pedig az alagsor, földszint és a leszállópálya kialakítására lehet forrásra pályázni.

Csíkszereda, 2017. április 26.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774