Uniós finanszírozási szerződést írtak alá két megyei útra

A felszabadult összegből további beruházások megvalósítására lesz lehetőség

(0 Szavazat)33 megjelenítés

A Csíkpálfalvát Csíkszeredával összekötő, 123E jelzésű megyei út, valamint a Vasláb és Gyergyóújfalu közötti 126-os megyei út felújításának finanszírozási szerződéseit írta alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója pénteken, november 23-án a csíkszeredai megyeházán.

– Mindig hittünk abban, hogy nem a pénz a legfontosabb, hanem az összefogás, a kitűzött célok, és közös akarat. Elérhetjük a 2017 elején kitűzött célt, miszerint megépítjük azokat a térségeinket összekötő utakat, amelyek megléte a gazdasági fejlődést, a fiatalok hazatérését és turisztikai lehetőségek bővítését eredményezi.  Négy útfelújítási munkálatra sikerült, illetve sikerülhet uniós forrást lehívni. Ma aláírtuk az első két finanszírozási szerződést, várhatóan jövő héten pedig a Székelyföldet Bukovinával összekötő, Bélbor és Suceava megye határa közötti szakaszra is aláírjuk. A Maros megyével összekötő, kőrispataki út, valamint az Atyha-Etéd közötti, 136A jelzésű út esetében még dolgozunk a végső pályázati anyagon. Az így felszabadult pénzeket pedig további utak felújítására fordítjuk. Ez az eredmény, kollégáim, Hargita Megye Tanácsa szakembereinek munkáját is dicséri – tette hozzá Borboly Csaba.

Simion Crețu szerint, ezen projektek hozzájárulnak a települések megközelíthetőségéhez, illetve becsatolásához az országos úthálózatba. – Fontos az európai alapokból történő úthálózatok kiépítése a helyi közigazgatási egységek számára, hiszen az érintett települések közel négyezer lakójának életkörülményei javulnak ezzel. A ma aláírt szerződések ugyanakkor kiegészítik a márciusban aláírt 131-es, és 133-as megyei úthálózatra aláírt projektet is – egészítette ki a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának európai uniós pályázatokért felelős alelnöke szerint a két út fontos úgy a helyieknek, mint a megye lakóinak, a finanszírozással és a felszabadult összeggel pedig újabb hasonló fontosságú beruházásokba fektethetnek.

A két megyei útról írt korábbi közleményeink és műszaki adatai itt és itt, valamint a csatolmányban olvashatóak.

Az eseményről készült videó összeállítás Borboly Csaba közösségi oldalán tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1956218457805418/

Csíkszereda, 2018. november 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774