Újraalakult a Pálinka Egyesület Oroszhegyen

Pálinkamustrát tartottak a szilvanapok keretében

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Elkezdődtek augusztus 24-én a már hagyománnyá vált oroszhegyi szilvanapok, melynek alkalmából idén nyolc termelő indítványozásával újraalakult a Pálinka Egyesület, melynek elnöke Szőcs László, Etéd község felfüggesztett polgármestere.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, szeretnék az egyesület tevékenységét székelyföldi szintre emelni, melynek érdekében egyeztetéseket fognak folytatni a közeljövőben Kovászna és Maros megye önkormányzatainak vezetőivel is.

– A székelyföldi pálinkafőzésnek múltja van és gondoskodnunk kell arról, hogy jelene és jövője is legyen, ebben is számítunk Szőcs László polgármester úr tevékenységére és tudására – hangsúlyozta a megyeelnök.

Pálinkamustrára is sor került pénteken a szilvanapok keretében, melyre félszáz székelyföldi termelő nevezte be készítményeit és a szakma rangos képviselői zsűrizték azokat.

– A pálinkafogyasztás elsősorban a minőségről kell szóljon, minden értelemben – mondta Borboly Csaba, és hozzátette, tudatos pálinkafogyasztásra kell sarkallni mindenkit és ki kell szorítani a piacról a rossz minőségű, egészségtelen italokat.

– A gazdasági egységek is meg kell értsék, nem forgalmazhatnak néhány bani többletért olyan termékeket, melyek súlyos betegségekhez, vagy rosszabb esetben akár halálhoz és vezethetnek – emelte ki a megyeelnök.

Borboly Csaba azt is elmondta, pálinkaügy tekintetében már korábban folytatott egyeztetéseket Nagy Istvánnal is, Magyarország agrárminiszterével, és bízik abban, hogy a minőségi székelyföldi pálinka nem csak a gazdaságot erősítheti meg, hanem a jó magyar-magyar kapcsolatot is.

A pálinka ügyében született elvi döntésről szóló korábbi hír itt olvasható.

Csíkszereda, 2018. augusztus 24.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774