Újra Hargita megyében szervezik meg a Székelyföldi Vadásznapokat

Nyolcadik alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Vadásznapokat október 12 és 14 között Csíkszentdomokoson.

(0 Szavazat)49 megjelenítés

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján, augusztus 22-én Albert Alfonz, Csíkszentdomokos község alpolgármestere elmondta, az évről évre megszervezett rendezvény nem csak a vadász szakma képviselőit várja, hanem mindazokat, akik érdeklődnek a vadászkultúra és annak hagyományai iránt, vagy betekintést nyernének a vadászélet lényegébe, szépségeibe.

Becze István megyei tanácsos kiemelte, a rendezvény egyik fő célja, hogy megváltoztassák a vadászokról kialakult negatív közvéleményt és a szakma visszanyerje a méltó elismerést.

– A turizmus és a mezőgazdaság tekintetében is számos problémát orvosolni lehetne, hogyha a törvények megfelelő hatáskört biztosítanának a vadászegyesületeknek – hangsúlyozta Becze István és hozzátette, munkájuk épp olyan áldozatkész és fontos, mint például az önkéntes tűzoltóké.

A Vadásznapok fővédnökeként részt vesz a rendezvényen Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, valamint Tasó László, magyar országgyűlési képviselő is.

A háromnapos eseményen széles programkínálat várja az érdeklődőket, mely nem csak a vadászkultúrát, hanem a helyi értékeket is bemutatja, illetve a kicsiket is színes programmal várja a gyereksziget.

Olyan vidéki látogató-körutat ajánlunk az érdeklődő diákoknak ahol lehetőségük lesz többféle tevékenységbe betekinteni. Emellett a csíkszentdomokosi vadállat-trófea kiállításon a diákok vaddisznó, vadmacska, hiúz, szarvas, őz, farkas, róka medve trófeákat csodálhatnak meg, igény szerint érdekes bemutatókat  is láthatnak a felcsíki természetes élővilágról, a biztonságos hegyi turizmusról vagy az egészséges táplálkozásról. A körút során a fiatalok elsajátíthatják a természetjárás alapvető szabályait, megérthetik a környezetbarát viselkedés fontosságát, ritka növény- és állatfajokkal ismerkedhetnek és láthatják a falvak népi emlékeit.

Meglátogathatják a Márton Áron Múzeumot is, amelynek kiállításával a püspök iránti tiszteletét fejezi ki a szülőfalu, huszadik századi időutazásra és elmélkedésre invitálva a látogatót, újra ás újra körüljárva Márton Áron életének a „titkát”: miként vállhatott egy egyszerű parasztfiú korának éleslátású, nyitott szívű és csalhatatlan igazságérzetű szellemi, lelki vezetőjévé.

Albert Alfonz kiemelte, az egészhetes trófeakiállítás is azt a célt szolgálja, hogy a következő generáció megismerkedjen a vaddal és a ténnyel, hogy a szakma képviselői nem csak kilövik az állatokat, hanem elsősorban gondjukat viselik.

Csíkszereda, 2018. augusztus 22.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774