Újra Hargita megyében a Kecskeméti Katona József Színház

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa meghívására újra a megyénkben lép fel a Kecskeméti Katona József Színház társulata. Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiáját kedden, június 19-én 19 órától Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színház nagytermében, szerdán, június 20-án 19 órától Csíkszeredában a Csíki Játékszín nagytermében, valamint csütörtökön, június 21-én 19 órától Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színházban lehet megtekinteni. 

Cooney sikamlós brit vígjátékaira igencsak jellemző a szereplők bonyolult helyzetekbe helyezése és arra kényszerítése, hogy másnak adják ki magukat, mint amilyenek valójában. A Család ellen nincs orvosság című előadás is ilyen bonyolult helyzetekbe mutatja be a szereplőket, egyik fordulatos részt  követi a másik képtelen szituáció.

Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója a Hargita megyei turné kapcsán a következőket nyilatkozta: „A kecskeméti Katona József Színház társulata a tavalyi nagy sikerű erdélyi turné után idén ismét ellátogat Hargita megyébe. A két régió közötti kapcsolat komoly múltra tekint vissza, többek között az egészségügy és a turisztika területeit illetően, ehhez a figyelemreméltó hagyományhoz csatlakozott 2017-ben a kecskeméti színház, minek következtében a csíkszeredai Csíki Játékszín, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház közönsége láthatta a Boeing, Boeing című vígjátékot. Hogy a kialakult remek kapcsolatot tovább fűzzük, idén is felhőtlen jókedvet szállítunk Hargita megyébe, mégpedig a Család ellen nincs orvossággal, Ray Cooney komédiájával, melyet 2016 Szilvesztere óta játszunk töretlen sikerrel.”

A Szerednyey Béla és Cseke Péter által rendezett vígjáték főbb szerepeit Cseke Péter, Kiss Zoltán, Magyar Éva, Danyi Judit, Ferencz Bálint, Sirkó László és Kiss Jenő alakítják. Díszlettervező: Szlávik István, jelmeztervező: Garics Krisztina, rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde.

A kecskeméti színház Hargita megyei turnéja szervezői: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Figura Stúdió Színház, Csíki Játékszín, Tomcsa Sándor Színház.

Csíkszereda, 2018. június 18.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774