Újabb útvonalakkal és időpontokkal bővült az ingyenes diákszállítás

Rendkívüli ülést tartott Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Alkalmazkodva a jelenlegi járványhelyzethez és az iskolák megváltozott progjámhoz, bővítették azokat a buszjáratokat, amelyek azon diákoknak biztosítanak ingyenes szállítást, akiknek ingázniuk kell az iskolába. 

És ugyancsak a kialakult helyzetben még szükségesebbé vált a digitális oktatási rendszer fejlesztése, ebben Hargita Megye Tanácsa az alárendeltségébe tartozó szakintézményeken keresztül dolgozik együtt a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házával. Ezekről döntött Hargita Megye Tanácsa október 20-án online megtartott rendkívüli ülésén.

A tanácsülés visszanézhető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/654991155193164/

A járványhelyzetben változott az iskolák programja, és hogy minden érintett diák részesüljön a kedvezményben, bővítik az ingyenes buszjáratok hálózatát új útvonalakkal és új időpontokkal. Megváltozott a kászonaltízi járatok menetrendje, a menasági járatot meghosszabbították Csíkszentmártonig, Csatószeg felől pedig betettek egy új járatot, mely elviszi a csíkszentimrei, csíkszentsimoni és csatószegi diákokat is a csíkszentmártoni iskolába. Új diákjárat indul Székelyszentmihály és Székelykeresztúr között, illetve Székelyudvarhely–Farcád útvonalon, a csíkdánfalvi járat útvonalát pedig meghosszabbították Gyergyószentmiklósig.

A digitális oktatási rendszer korszerűsítését még inkább életre hívta a jelenlegi járványhelyzet, ennek fejlesztése érdekében megalakult egy szakembereket tömörítő Hargita megyei munkacsoport is. Hogy a megváltozott helyzet elvárásaihoz alkalmazkodni tudjanak, a szakemberek, a pedagógusok képzésére is szükség van, fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A fejlesztéseken együtt dolgoznak az Apáczai Csere János Pedagógusok Házával, erről fogadott el elvi határozatot a megyei tanács. A teendőket három nagy csoportba sorolják: egyik a digitális kompetenciák fejlesztése, az eszközök korszerűsítése és a tartalom felépítése, a másik pályaorientáció, a harmadik pedig a szakképzés népszerűsítése, részletezte a megyeelnök. 

 

Csíkszereda, 2020. október 20.

 


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774