Újabb tapasztalatok a lassú és zöld turizmus terén

A helyi érintettek gazdag tevékenységgel járulhatnak hozzá az INSiGHTS projekthez

(0 Szavazat)82 megjelenítés

Áttekintették a hátralévő időszak feladatait és összegezték a székelyudvarhelyi, egy héttel korábbi nemzetközi partnertalálkozón tapasztaltakat azon a találkozón, amelyet június 28-án tartott az INSiGHTS – Integrált stratégiák a lassú, zöld és egészséges turizmus fejlesztésére című nemzetközi projekt csapata a helyi érintettekkel a csíkszeredai megyeházán. Joó Emőke projektmenedzser beszámolt a nemzetközi találkozón elhangzott javaslatokról, Péterffy Ágnes pedig az észak-komáromi találkozóról, amelyen egyebek mellett megismerhették a turisztikai kártyarendszert. (A felvidéki útról szóló hír itt olvasható: http://www.hargitamegye.ro/hirek/gyujtik-a-tapasztalatokat-a-szekelyfoldi-lassu-es-zold-turizmus-megvalositasahoz.html)

Szó esett a kommunikáció megszervezéséről, promóciós videók készítéséről és az integrált desztinációmenedzsmentről is, továbbá arról, hogy többet mutassunk meg a helyi sajátosságokból, például a háztáji gazdaságok és esztenák életéből. Ezt a célt szolgálja a mintaesztenák létrehozása. Ugyanakkor továbbra is veszélyt jelentenek a pásztorkutyák és a településekre bejáró, az ember közelségét megszokó medvék, utóbbiról Böjte Csaba, a Csomád–Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója beszélt részletesebben.

Joó Emőke ismertette a Hargita megye turizmusáról készített SWOT-elemzést és az azzal kapcsolatban a székelyudvarhelyi nemzetközi találkozón megfogalmazott javaslatokat. Szabó Károly, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója elmondta, hogy a vendéglátásban dolgozók (recepciósok, pincérek) románnyelv-tudását fejlesztő képzéseket és az online marketingről szóló tanfolyamokat szerveznek, valamint segítenek az idegenvezetők engedélyeztetési dokumentációjának összeállításában. Márton István közölte, hogy ősztől tanfolyamot terveznek állattartó gazdáknak tejfeldolgozásról (sajtkészítésről), pásztorképzést is indítanának, és a sajtmustrák zsűritagjai számára magyarországi sajtmesterek tartanának felkészítőt.

Az INSiGHTS a Duna menti országok turisztikai kínálatának vonzóbbá tételét célozza, ehhez társult Hargita Megye Tanácsa. Tizennégy partner indította el Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Németországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából. A projekt egyik fő Hargita megyei célkitűzése egy többnyelvű mobiltelefon-alkalmazás létrehozása. A következő találkozó Észak-Komáromban, Szlovákiában lesz novemberben.

Bővebb információ található az alábbi linkekeken:

http://hargitamegye.ro/integrated-slow-green-and-healthy-tourism-strategies-insights-projekt.html

https://www.visitinharghita.ro/

Csíkszereda, 2018. június 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774