Újabb szakaszához érkezik a Hargita Business Center építése

(0 Szavazat)68 megjelenítés

A Hargita Business Center Székelyudvarhelyen épülő vállalkozói inkubátorház projektjét lebonyolító csapat tartott megbeszélést a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban csütörtökön, augusztus 27-én. Mint elhangzott, a projekt hamarosan a következő munkaszakaszához érkezik, hiszen az épület szerkezete napokon belül teljes mértékben kész lesz, és következhetnek a belső munkálatok, valamint a víz- és villanyhálózat beszerelése.

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke arra kérte a jelenlevőket, hogy hatékonyan kommunikáljanak egymással, és hozzátette, hogy bármilyen kérdéssel, gonddal őt is kereshetik.

– Különösen oda kell figyelni mostantól egymásra, mert az épület építésével eddig egy síkon haladt a munkálat, mostantól viszont egyszerre több síkon fog haladni a munka – mondta Barti Tihamér.

Simó Ferenc műszaki ellenőr a határidők betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Péli Levente projektmenedzser tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a projekt befejezési dátumát valószínűleg meghosszabbítják december 31-re.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az inkubátorház működtetésével kapcsolatosan kiemelte: meg kell találni a módját annak, hogy innovatívan használják ki az inkubátorház adta lehetőségeket Udvarhelyszéken.

– Ebben a kérdésben mindenkire szükség van, vállalkozókra, helyi önkormányzatokra, megyei tanácsra egyaránt. A partnereknek kell közös megoldást találniuk a működtetésre, hiszen ennek formája még nincs letisztázva, attól is függ, ki milyen és mekkora részt vállal fel, különösen a finanszírozásban. A megyei tanácsnak sajnos nincs jogi alapja, hogy a működtetést és a finanszírozást teljes mértékben biztosítsa, ezért közösen kell megtalálniuk ennek a módját. Különösen az első három év lesz nehéz, valószínű, hogy az inkubátorház működését ebben az időszakban finanszírozni kell, nem lesz még önfenntartó – mondta a megyeelnök.

A megyei tanácsnak fontos, hogy az inkubátorház felépítésére nyert pályázatban vállalt kötelezettségeket teljesíthesse, ezen belül teljesen az érdekeltekre van bízva, hogy hogyan fog működni a létesítmény, tette hozzá Borboly Csaba, aki azt is elmondta, a kérdést rugalmasan és nyitottan kell kezelni, illetve várják a konkrét javaslatokat, hogy ki mivel akar és tud beszállni a működtetésbe, például alkalmazottak biztosításával, pályázatok vállalásával, események szervezésével.

Az inkubátorház működtetésének megszervezésére Orosz-Pál Leventét jelölik ki, aki követi és napirenden lesz a fejleményekkel.

Csíkszereda, 2015. augusztus 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774