Újabb raportőri megbízatás Borboly Csabának

Európa legnagyobb problémája a fiatalokkal szembeni politikai közömbösség

(0 Szavazat)28 megjelenítés

Az ifjúság területén folytatott európai együttműködésről készíthet jelentést Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az Európai Unió testülete, a  Régiók Bizottsága (RB) raportőreként. Erről döntöttek az RB Szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás, kutatás és kultúra (SEDEC) szakbizottságának tagjai szeptember 22-i, keddi brüsszeli ülésükön.

Borboly Csaba megköszönte és megtisztelőnek nevezte a támogatást az őt jelölő néppárti frakciónak, azon belül Alin-Adrian Nicának, a SEDEC néppárti koordinátorának, valamint az egyhangú szavazatot a szakbizottságnak. Mint nyilatkozta, régi álma vált valóra, hogy ezen a szinten is foglalkozhat a témával, tulajdonképpen folytatva azt, amit gyerekkora óta ifjúsági szervezetekben tett a fiatalok érdekében.

– Ifjúsági szervezeti tevékenységem miatt különösképpen kihívásnak tekintem ezt a megbízatást, ugyanakkor kiváló lehetőségnek tartom arra, hogy régiónk fiataljainak az érdekeit is megjelenítsem a jelentésben. A dokumentum kidolgozása során széles körű konzultációt folytatok majd, mivel meggyőződésem: Európa legnagyobb problémáját az okozza, hogy a politika legtöbbször közömbös a fiatalokkal szemben. A politikusok nem foglalkoznak eleget az ifjúság kérdéseivel, aminek beláthatatlan következményei lehetnek, ezt fel kell ismernie a politikai elitnek. Olyan uniós döntésekre van szükség, amelyek rákényszerítik a döntéshozókat arra, hogy ne csak a biztos szavazónak tekintett társadalmi rétegekkel foglalkozzanak, hanem azokkal is, akik nem látják értelmét részt venni a választásokon, ezek pedig többségükben a fiatal generáció tagjai. Uniós szintű cselekvés szükséges ahhoz, hogy a fiatalok szívesen maradjanak szülőföldjükön, ott élhessenek teljes életet. Örvendek, hogy Navracsics Tibor az Európai Bizottság e területen illetékes biztosa, mert könnyen szót értünk majd a csapatával – jelentette ki Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök szakértőnek ezúttal is Csák Lászlót kérte fel, aki a korábbi két raportőri jelentésénél is segített, és ezúttal is vállalta a tanácsadást. Borboly Csaba 2013-ban Az európai felsőoktatás a világban, 2014-ben pedig Erőforrás-hatékony lehetőségek az építőiparban címmel készített jelentést az RB-ben. Borboly Csaba brüsszeli tevékenységéről bővebb információ található a http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/ honlapon.

Csíkszereda, 2015. szeptember 22.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774