Újabb pénzalapot különítettek el megyei utak javítására

Megtartotta soros havi ülését Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)60 megjelenítés

A félévi költségvetés-módosítás révén 1 500 000 lejt fordítanak a megyei besorolású utak javítására, valamint 1 200 000 lejt egyházi, ifjúsági, sport- és kulturális pályázati kiírásokra, amelyeket ősszel újra meghirdetnek. Ezenkívül a gyergyóújfalvi vízimalom felújítására 362 000 lejt utal ki Hargita Megye Tanácsa. 

Ezekről döntött a testület július 3-án, a júliusi soros tanácsülésen. Borboly Csaba megyeelnök vendégként köszöntötte Török Dezsőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökét. A két megye több éve van partnerségi viszonyban, segítséget nyújtottak már a romaprogram kidolgozásának stratégiájában, a szórványprogramba is bekapcsolódtak, valamint konzultációkkal segítettek a remetei hulladéklerakó projekt megvalósításában.

Az OLT Sürgősségi Esetek Felügyelősége  Hargita megye közvagyonába és Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe adja át a csíkszeredai Hunyadi János utcában lévő kaszárnya épületét, amelyben megyei beavatkozásokat irányító és koordináló központot hoznak létre.

– Nagyon fontosnak tartom egy olyan megyei szintű sürgősségi koordinációs központ létrehozását, amelybe az állami szervezetek mellett a civil és önkéntes szervezetek is bekapcsolódnak, hogy a sürgősségi eseteket még hatékonyabban tudjuk ellátni Hargita megyében – mondta Borboly Csaba hozzátéve: egyedinek számít ez a kezdeményezés országszinten, más megyékben még nem hoztak létre ilyen központot.

A tanács elfogadta azt a javaslatot is, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ügykezelésébe adjanak át egy szolgálati lakásnak megfelelő kétszobás ingatlant, ezzel is segítve a szakorvosok idevonzására irányuló törekvést.

Az ülés végén a Hargita Megyei Kulturális Központ tevékenységéről Ferencz Angéla menedzser számolt be, ismertetve a központ legfontosabb tevékenységét, az idei Csíkszeredai Régizene Fesztivál megszervezésének előkészületeit, és köszönetét fejezte ki a megyei tanács támogatásáért.

 

Csíkszereda, 2015. július 3.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774