Újabb öt gyakornok kezdte el a szakmai pályafutását Hargita Megye Tanácsánál

Lehetőséget biztosítanak a gyakornokoknak az elhelyezkedésre

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Öt gyakornok kezdheti el szakmai pályafutását Hargita Megye Tanácsánál a második program üresen maradt illetve felszabadult helyeinek meghirdetett fizetett gyakornoki programban. Ez olyan tapasztalatot biztosít, amellyel a fiatalok később a munkaerőpiacon is előnnyel indulhatnak, könnyebbé válhat az áttérés az oktatási rendszerből a munkaerőpiacra. Az első programból több fiatalt is alkalmaztak már a megyei tanácsnál, miután sikeresen versenyvizsgáztak a meghirdetett kezdő állásokra. A harmadik kiírást azért hirdették meg, mert a gyakornokok közül az Internship program alatt többen munkahelyet találtak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a fiatalokat az első munkanapon.

– Nagyon büszkék vagyunk, amikor a fiataloknak lehetőséget tudunk adni, Hargita Megye Tanácsa e téren is igyekszik jó példával elöl járni. Hisszük azt, hogy a gyakornokok közül többen a megyei tanács intézményrendszerének a munkatársai lesznek. A friss diplomásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy az egyetemen tanultakat gyakorlatba ültessék, tudásukra és fiatalos lendületükre pedig az intézménynek is szüksége van. Várjuk javaslataikat, ötleteiket, kezdeményezéseiket. Sok sikert és jó munkát kívánok az új kollégáknak – mondta a megyei tanács elnöke. Hozzátette: bizakodó a fiatalok tekintetében, akiknek lehetőséget kell biztosítani az érvényesülésre, munkavállalásra.

Szőcs István, a Humánerőforrás és Kommunikációs Igazgatóság ügyvezető igazgatója is köszöntötte az új kollégákat.

– A program célja a fiatalok felkészítése, ezzel is segítve őket a későbbi elhelyezkedésben. Reméljük, eredményes lesz a gyakornokság ideje, amiből később profitálhatnak, akár a megyei tanácsnál elhelyezkedve, akár más munkahelyen. Idén már a második Internship-vizsgára került sor, ez a program sikerét jelzi – számolt be a vezérigazgató.

Az új gyakornokok az intézmény különböző igazgatóságain, részlegein tevékenykednek a következő időszakban: a Programok, Projektek és Közbeszerzési Vezérigazgatóságon, a tömegközlekedési részlegen, a Főépítészeti Vezérigazgatóságon belül a természetvédelmi részlegen, a Gazdasági Vezérigazgatóságon belül az elemzőirodában és a Humánerőforrás és Kommunikációs Vezérigazgatóságon belül a humánerőforrás részlegen, valamint a  rendezvények szervezéséért és programok lebonyolításáért felelős részlegen.

A fiatalok különböző szakterületeken, többek között szociológia, tájépítészet, jogi tanulmányok, kulturális turizmus, közgazdaságtan szakon végeztek. Az Internship program öt hónapot tart, napi hatórás munkaprogrammal, a gyakornoki időszak végén pedig a résztvevők bizonylatot kapnak.

Az Internship gyakornoki program felhívásáról bővebben itt olvashatnak: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/allashirdetesek/hmt---gyakornoki-allasok-20200903.html

Hargita Megye Tanácsa gyakornoki programjairól bővebben itt olvashatnak: http://hargitamegye.ro/gyakornok.html

A gyakornoki programokról készült bemutatót itt tekinthetik meg:

https://prezi.com/view/E8zG12qES7nZHkeORseW/

 

Csíkszereda, 2020. szeptember 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774