Újabb mérföldkő a magyar–magyar kapcsolatokban

Megnyílt a Magyar Nemzeti Kereskedőház székelyudvarhelyi regionális képviselete

(0 Szavazat)63 megjelenítés

Újabb mérföldkőnek, nagy lehetőségnek nevezte a cégek, vállalkozók, a székelyföldi és a magyarországi piacgazdaság számára a Magyar Nemzeti Kereskedőház székelyudvarhelyi regionális képviseletének megnyitását Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a december 16-i, szerdai átadáson.

– E lehetőség megteremtésében nagy szerepe van a magyarországi tudatos gazdaságpolitikának, ezt kell hasznosítanunk itt Székelyföldön, hiszen sokkal könnyebb egy gyorsan haladó vonatra felülni, mint egy vonatot megépíteni – fogalmazott a megyeelnök abbéli reményét fejezve ki, hogy ha már sikerült a magyarországi kereskedőháznak ilyen képviseletet nyitnia Székelyföldön, akkor minél hamarabb kellene a székelyföldieknek is nyitniuk egy irodát Budapesten. – Az üzleti élet oda-vissza kapcsolatának ki kell alakulnia. Ez különösen fontos ebben az esetben, hiszen kereskedelmi szempontból egymásra vagyunk utalva, Magyarországnak a második kereskedelmi partnere Románia, Romániának Magyarország a harmadik kereskedelmi partnere. Az iroda újabb alkalmat ad a testvérmegyei kapcsolatok felelevenítésére.

Borboly Csaba felajánlotta a kereskedőháznak a megyei tanács frissen megalakított fejlesztési ügynöksége együttműködését, hiszen nagyon sok olyan terület van, amelyen egymást segíthetik. Különösen azt emelte ki a megyeelnök, hogy meg kell találni a módját és lehetőségét annak, hogy a fiatalokat is bevonják a vállalkozói szféra kapcsolatrendszerébe, ebbe sok energiát és munkát fektet Hargita Megye Tanácsa, hiszen „ha a fiatalok mind elmennek, akkor előbb-utóbb nem lesz, akivel és nem lesz, akiért dolgozni”. Azon is dolgozni kell, hogy a külföldre távozó fiatalokat lehetőség szerint hazavonzzák, és segítsék őket abban, hogy merjenek itthon vállalkozni. Erre erőfeszítést helyi szinten is kell tenni, ugyanakkor az Európai Unió szintjén is. Nagyon fontos a gazdasági szereplők összefogása is, így lehet nagy eredményeket elérni.

Végül a megyeelnök gratulált Orosz-Pál Leventének, a regionális képviselet vezetőjének, akinek megbízható munkássága érezhető a megyei tanácsnál is, ezért meri ajánlani a vállalkozóknak, hogy bizalommal forduljanak hozzá.

Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke abbéli reményét fejezte ki, hogy ez a képviseleti iroda ki fogja szolgálni Gyergyó vidékét is, és érezhető lesz a jelenléte a megye összes térségében.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózatának Székelyudvarhelyi Irodája ünnepélyes megnyitóját a székelyudvarhelyi Küküllő Szállodában tartották. Orosz-Pál Levente reményét fejezve ki, hogy a Kuvar utca 28. szám alatti iroda sokat fog jelenteni a magyar–magyar kapcsolatok ápolásában, különösen, ami a gazdasági oldalát illeti. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja utalva, a magyar nemzeti válogatott eredményére, arról beszélt, hogy most a gazdasági kapcsolatrendszerek terén sikerült berúgni egy gólt, és ezáltal új dimenziók nyíltak, a meccset azonban meg is kell nyerni, ehhez pedig kellenek a további erőfeszítések, ám reménységgel tekint a jövőre, hiszen Székelyudvarhely már többszörösen is bizonyított. Jelen volt még Skapinyecz Péter, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. igazgatója, Szabó József, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium közép-európai osztályvezetője, Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere, Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke, valamint Balási Csaba, a Hargita Megyei Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke.

Csíkszereda, 2015. december 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774