Újabb lobbi Borszék ügyében

(0 Szavazat)53 megjelenítés

Megyénkbe látogatott Mirela Matichescu, a turisztikai minisztérium keretében működő Országos Turisztikai Hatóság elnöke Moldován József Hargita megyei parlamenti képviselő meghívására kedden, augusztus 4-én. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Borzonton, a megyei tanács Kisvillany programjáról szóló  sajtótájékoztatója alkalmával átadta azokat a dokumentumokat, melyekben felhívja a szaktárca képviselőjének figyelmét a megye három fontos turisztikai fejlesztési projektjére. A dokumentumokban azt kéri, vegyék figyelembe a térség turisztikai infrastruktúrájának kiépítését a hatóság támogatási politikájában.

A székelykeresztúri Sóskút üdülőtelep építése és a megyei tanács kezdeményezte Hargita-hegység-projekt mellett a megyeelnök felhívta Mirela Matichescu figyelmét a borszéki kezelő- és wellnessközpont befejezésének szükségességére. Mivel egyelőre nem sikerült megteremteni a jogalapot a további finanszírozások érdekében, Hargita Megye Tanácsa egy határozatban elfogadta közel 400 ezer lej elkülönítését a tartalékalapból Borszék önkormányzatának, amelyből a félkész épület jelenlegi állagát szeretnék megőrizni, megjegyezve, hogy az eredeti probléma, vagyis a teljes létesítmény felépítése és üzembe helyezése 17 millió lejt igényel.

Borboly Csaba megyeelnök reményét fejezte ki, hogy ezúton is Borszék városa közelebb kerül a kezelőbázis munkálatainak az újraindításához. Mint azt Borzonton elmondta, Hargita megyében megéri befektetni a turizmusba, mert az nemcsak a helyieknek kedvez, hanem jelentős megtérülést jelent az államkassza számára.

 

Csíkszereda, 2015. augusztus 5.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774