Újabb lendületet kaphat a zarándokút kiépítése

VII. Mária Út Konferencia Csíksomlyón

(0 Szavazat)33 megjelenítés

A  VIII. Székelyföld Napok egyik nyitórendezvényeként október 13-15. között szervezik meg Zarándoklat, mint a lelki-testi megújulás eszköze címmel a VII. Mária Út Konferenciát a csíksomlyói Jakab Antal Házban.

A konferencia szervezője az Erdélyi Mária Út Egyesület, társszervezői Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Kulturális Központ, Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa.

A találkozón részt vesznek Brassó, Kovászna, Hargita (Csík, Gyergyó, Udvarhely), Maros, Kolozs, Szatmár megye Mária út projektben tevékenykedő civil, egyházi és politikai képviselői. A résztvevők bemutatják az adott régió munkáját a kelet-közép-európai „El Camino” kialakításában.

Az idei konferencián fő témái:

- a II. Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért, mely zarándoklatban összefonódik a testi, lelki és szellemi megújulás ősi alapgondolata, harmóniája.
- A Mária Maraton Mariazelltől Csíksomlyóig, futva vagy kerékpáron, több mint 1300 kilométeren
- az 1Úton Nemzetközi Zarándoklat, amely rendezvény évente több ezer embert indított el zarándokolni a Mária Úton az egész Kárpát-medencében, a családokért, az egységért, az idén pedig a gyerekáldásért imádkozva.

- Az El Camino és a Mária Út kapcsolata. Élménybeszámolók és együttműködés.

- Minta útvonal kiépítése Hargita megyében (Ennek fontosságáról Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barabás Csaba kabinetvezető és Monlár Sándor az Erdélyi Mária Út koordinátora tartott szeptemberben sajtótájékoztatót)

A részletes programot megtekinthetik a www.mariaut.ro és a www.szekelyfoldnapok.ro honlapon.

A zarándokútról szóló korábbi közleményünk elérhető itt: http://hargitamegye.ro/hirek/a-maria-ut-lehet-kozep-europa-el-caminoja.html

Csíkszereda, 2017. október 12.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774