Újabb cikkely EU-s dokumentumban a vidék érdekében

Fel kell ismerni a helyi értékekben rejlő lehetőségeket

(0 Szavazat)49 megjelenítés

– A vidéki térségek fejlődésének egyik akadályozó tényezője, hogy az érintettek gyakran nem ismerik fel a helyi értékekben rejlő potenciált és az értékesítés folyamatát, így sok esetben azok még a stratégia szintjén sem fogalmazódnak meg – véli Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki a Régiók Bizottságában ezzel a megállapítással indokolta módosító javaslatát, amelyet Az intelligens szakosodási stratégiák (RIS3) hatása a régiókra és a régióközi együttműködésre című jelentéshez nyújtott be. A Szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás, kutatás és kultúra (SEDEC) szakbizottság január 31-i, brüsszeli ülésén elfogadták a módosítót, amely „kiemeli az innovációs szakosodási stratégiák fontosságát a vidéki térségek fenntartható fejlődése céljából, és hangsúlyozza a helyi közösségekben és értékekben rejlő potenciál, illetve a kapacitás feltárásával és kiaknázásával kapcsolatos képzések fontosságát”.

Borboly Csaba szerint ez a módosító javaslat segíti a helyi közösségek tagjait értékeik felismerésében és hatékony kezelésében, a szövegben szereplő képzések pedig a szakoktatásra és a felnőttképzésekre is vonatkoznak.

– A Székely termék védjegy bevezetésével is ez volt a célunk, tehát a Régók Bizottsága tagjaként évek óta olyan elképzeléseket próbálok belefoglalni európai uniós dokumentumokba, amelyekre helyben már van példa, valamilyen szinten működik, de mindenképp fontos, hogy ezek számára kedvezőek legyenek az EU-s szabályok – nyilatkozta a szavazás után a megyeelnök.

Ezen a napon az is eldőlt, hogy Borboly Csaba az Európai Néppárt megbízásából árnyékjelentést készíthet a Régiók Bizottsága európai ifjúságba és európai szolidaritási testületekbe való befektetésekről szóló véleményéhez (Opinion on the E.C. Communications on investing in Europe's youth and the European solidarity corps).

 

Csíkszereda, 2017. január 31.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774