Új színes kiadvány készült Hargita megyéről

(0 Szavazat)19 megjelenítés

Hargita megye látványosságait összefoglaló színes, 48 oldalas kiadvány várja a pápalátogatásra, a XV. Hargitai Megyenapokra, valamint a pünkösdi búcsúra érkezőket. A térség természeti látványosságait és szabadtéri programokat összegyűjtő Harghita treasure in nature kiadvány Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás közös kiadványa.

A kis, praktikus formátumú, fényképekkel ellátott tájékoztató Hargita megye történelmi és néprajzi kincseiről, turisztikai látványosságairól, szabadidős programjairól, túrákról nyújt háromnyelvű – angol, román, magyar – bemutatót. Több Hargita megyei fotós munkája látható a kiadványban – ezeket ők bocsátották Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás rendelkezésére, amit ezúton is köszönnek. 

Az igényes kiadvány hamarosan elérhető a megye turisztikai információs irodáiban, illetve elviszik a hazai és a nemzetközi turisztikai vásárokra is.

– Ez a kiadvány annak a szerteágazó munkának a része, amely Hargita megye turizmusának népszerűsítésére irányul. Ehhez kapcsolódik a Visit Harghita telefonos applikáció is, amit itthon, de Magyarországon és más külföldi országokban is bemutattunk. A pápalátogatás és a pünkösdi búcsú jó alkalmak arra, hogy térségünk turizmusát népszerűsítsük, ezt segíti az új kiadvány is – mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

– A pápalátogatás, a pünkösdi búcsú komoly megmutatkozási lehetőség Hargita megyének, erre az időszakra szerveztük idén a Hargitai Megyenapokat, hogy az ide érkezők töltsék nálunk a két esemény közötti időszakot. Kiváló lehetőség, hogy térségünket – természeti értékeinket, épített örökségünket, kultúránkat, hagyományainkat, gasztronómiánkat, vendégszeretetünket bemutassuk, hogy aki ellátogat hozzánk, visszatérjen. Ezeknek a látnivalóknak és programoknak a  népszerűsítéséhez járul hozzá ez az újabb kiadvány – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

Gazdag programkínálattal várják a helyieket és a vendégeket az elkövetkező időszakban Hargita megyében, Ferenc pápa június 1-i látogatása után zajlanak a XV. Hargitai Megyenapok és június 8-án a csíksomlyói búcsú. A megyenapok programja elérhető az alábbi linken: https://issuu.com/hargita_kultura/docs/hargitaimegyenapokmusorfuzet2019_ff5633adc6f788

A Visit Harghita telefonos applikáció nagy segítséget nyújt az ide látogatóknak, ugyanis a szálláshelyeket, vendéglátóegységeket, szabadidős programokat, turisztikai látványosságokat gyűjti egy helyre.

Csíkszereda, 2019. május 30.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774