Új orvos igazgató a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

A legfontosabb prioritás saját laboratórium létrehozása

(0 Szavazat)331 megjelenítés

A csíksomlyói kórház elköltöztetésének megoldása, saját laboratórium kialakítása, leszállópálya létrehozása a sürgősségi helikopter számára, lakások építése és bérlése az orvosoknak, orvoshiány pótlása, ezek szerepelnek Hargita Megye Tanácsa és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház közös tervei között, amelyeket szerdán március 23-án ismertettek a megyeházán tartott sajtótájékoztatón. Az tájékoztatón Borboly Csaba megyeelnök bemutatta a kórház új orvos igazgatóját, dr. Konrád Juditot.

- Új lendülettel, új igazgatóval folytatjuk tovább a kórházzal a közös elképzelések megvalósítását, azt szeretnénk, hogy a Hargita megyei emberek hatékony, gyors ellátásban részesüljenek. Kialakult egy vitás helyzet a laboratórium ügyében, ez is bizonyítja egy saját laboratórium szükségességét, és már történtek egyeztetések. A terveink között szerepel szakorvosok idehozása, de ehhez biztosítani kell a feltételeket, mint lakások építése, bérlése az orvosok számára, professzionális munkakörülmények kialakítása. A csíkszeredai kórházat hármas kategóriából kettesre szeretnék fejleszteni, mert így sokkal több pénzt kapnának a biztosító pénztártól, ami magasabb szintű szolgáltatást, több szakembert jelentene, így az intézmény vonzóbb lehetne az orvosok számára és külföld helyett itthon gyakorolnák a szakmájukat – fejtette ki Borboly Csaba.

Továbbá a tervek közé sorolta a megyeelnök a csíksomlyói kórház helyzetének megoldását is, erre két lehetőséget látnak, vagy a régi poliklinika épületét alakítják át, vagy egy újat építenek.

Konrád Judit elmondta, 13 napja kezdte el igazgatói feladatait ellátni, ez alatt az időszak alatt bebizonyosodott, hogy egy jó csapat tagja lett. Szakmai tapasztaltságát alátámasztja, hogy dolgozott már 1200 ágyas egyetemi, valamint 570 ágyas városi kórházban is, tehát rálátása van a kisebb és a nagyobb kórházak problémáira is.

- Nagy felelősség egy kórház vezetése, és jó csapat nélkül nem lehet. Magasra tették a lécet, de mindent megteszek, hogy kellőképpen vegyek részt ebben a munkaközösségben. Először felmérjük az osztályok aktivitását, orvosokra lebontva, hogy kiderüljön pontosan milyen problémákat kell megoldani. Ha meg tudjuk teremteni azokat a feltételeket, amelyekre az orvosoknak szükségük van, hogy minél jobban el tudják látni a betegeket, akkor az én feladatom teljesül – mondta Konrád Judit.

A megyeelnök megemlítette a kedden, március 22-én tartott tanácsülésen hozott döntést, amely szerint felbontják a kórházban folyamatban lévő beruházás kivitelezőjével kötött szerződést, azaz újra kiírják a közbeszerzést a munkálatokra. Szakmai bizottság fogja felmérni, hogy milyen munkálatokat végeztek el és melyeket kell még megvalósítani. Hozzátette, szükséges a hatékony a kommunikáció a kórház vezetősége és a megyei tanács között, hogy egyeztetni lehessen a fejlesztést a gyógyítással, ne akadályozzák a betegek ellátását.

Demeter Ferenc, a kórház menedzsere megelégedettségének adott hangot: ismerve az új igazgató szakmai tapasztalatát és személyiségét úgy gondolom, hogy jól fogunk együttműködni az elképzelések megvalósításában. Megerősítette, szükség van fejlődési stratégia kidolgozására, mert külföldön vonzóbbak a fizetések, felszereltebbek a kórházak, össze kell gyűjteni azokat az orvosokat, akik itthon szeretnének maradni.

Csíkszereda, 2016. március 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774