Új keretszerződésre írt ki közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa a megyei utak téli karbantartására

Cégek jelentkezését várják

(0 Szavazat)15 megjelenítés

Az elektronikus közbeszerzési oldalon elérhető Hargita Megye Tanácsának kiírása a megyei utak téli karbantartásának keretszerződésére. A 2019-2021-es időszakra szóló kiírásban az eddigi 21 körzet, kistérség (lot) helyett 16 körzetbe csoportosították a megyei utakat. Április 8-ig várják a karbantartó cégek jelentkezését.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint fontos, hogy a most tavasszal megjelent kiírás mindegyik körzetére legyen karbantartó cég, hogy a következő téli szezon előtt már a szerződéseket is meglehessen kötni.

A keretszerződésnek köszönhetően nem kell minden évben új közbeszerzést kiírni, így több évre előre is lehetőség van biztosítani a karbantartást. Ehhez a megyei tanács elnöke szerint azonban felelős cégek jelentkezésére van szükség, akik a kapacitásukhoz mérten vállalnak el egy-egy körzetet, biztosítva annak teljeskörű lefedését és esélyt adva a kisebb, helyi cégek számára is.

A kétéves keretszerződés újdonságai között szerepel, hogy kötelezik a csúszásgátlók gépi szórását, ezzel minden jármű fel kell legyen szerelve. Továbbra is só és homok keverékét kell használni. Mindezek mellett a megbízott cégek a megyei tanács kérésére, szükség esetén hómarókkal is képeseknek kell lenniük beavatkozni, amellyel a nagy mennyiségű havat könnyedén ellehet távolítani az úttestről. Ez leginkább a Libán-tető, Büdösfürdő és Hargitafürdő esetében lehet indokolt. Borboly Csaba közösségi oldalán egy ilyen jármű tekinthető meg beavatkozás közben a hargitafürdői úton. Szintén újdonság lesz a hidegaszfaltozás is.

A karbantartó cégek járműveit továbbra is olyan nyomkövetőkkel is felszerelik, amelyek követése a lakosság számára is elérhető lesz.

A körzetekbe sorolt megyei utak listája a csatolmányban érhető el.

Csíkszereda, 2019. március 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774