Új gazdasági igazgató a csíkszeredai kórházban

Az orvosi ellátás mellett a jól működő adminisztrációra is szükség van

(0 Szavazat)178 megjelenítés

László Botondot nevezte ki elnöki rendelettel hat hónapra Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a megyei tanács alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gazdasági igazgatójának. Ebben az időszakban, vagy annak lejártával megtartják a versenyvizsgát az állás betöltésére, a megmérettetésen remélik, hogy részt vesz László Botond is, mondta Borboly Csaba.

A kórház új gazdasági igazgatóját sajtótájékoztatón mutatták meg szeptember 13-án a csíkszeredai megyeházán, ahol jelen volt Tánczos Barna szenátor, Borboly Csaba megyeelnök, dr. Konrád Judit kórházmenedzser, dr. Melles Orsolya orvosigazgató, László Botond gazdasági igazgató és Zonda Erika, a kórház adminisztratív tanácsának elnöke. A kinevezésről szóló rendeletet a sajtótájékoztatón írta alá Borboly Csaba.

Bíznak az új gazdasági igazgató szakmai tapasztalatában, mondta a megyeelnök, és reményét fejezte ki, hogy a menedzserrel és az orvosigazgatóval békés és jó csapatmunka fog kialakulni. Mint kifejtette, korábban voltak gondok a közbeszerzésekkel, reméli, hogy ezt orvosolni fogják. Rövid, közép és hosszú távú terveik is vannak a fejlesztéseket illetően, tette hozzá, a két fontos projekt a fertőző osztály elköltöztetése Csíksomlyóról, illetve a sürgősségi osztály fejlesztése. Előbbi esetében Borboly Csaba köszönetet mondott Csíkszereda városának és Ráduly Róbert Kálmán polgármesternek, hogy biztosítják a megfelelő területet. A megyeelnök elmondta, a csíkszeredai kórház fertőző és tüdőosztálya új részlegének a Nagy Laji domján való megépítéséhez, illetve a sürgősségi osztály új épületének a megépítéséhez kormánytámogatás szükséges, ennek kapcsán egyeztetett Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel is, továbbá kéri Tánczos Barna közbenjárását. A cél az, hogy a kutatási részleget is kifejlesszék, ehhez laboratóriumra van szükség.

Egyértelműen fejlődő kórház a csíkszeredai, mondta dr. Konrád Judit, és a jól felkészült orvosoknak igyekeznek jó felszereltséget biztosítani. A hosszú távú tervek megvalósításához szükség van a biztos és előrelátható gazdasági helyzetre, hogy az orvosok és a betegek is biztonságban érezzék magukat.

A betegellátás mögött egy jól működő, komplex adminisztrációs csapat kell álljon, e nélkül elképzelhetetlen egy kórház működése, mondta Tánczos Barna, és ezt az adminisztrációs csapatot fogja erősíteni László Botond. A szenátor gratulált László Botondnak, hogy vállalta a kihívást, és jó munkát kívánt neki. Hozzátette, jó gazdasági és szakmai háttérrel, javulni fog a kórházi szolgáltatás minősége.

László Botond megtiszteltetésnek nevezte, hogy betöltheti ezt a tisztséget, és meggyőződésének adott hangot, hogy közös erőfeszítéssel – kórház, megyei tanács, biztosítóház, kormány – jól együtt tudnak működni. Kihívásként éli meg az új feladatot, hiszen a gazdasági tevékenység mellett a betegek kiszolgáltatott helyzete, a családtagok aggódása is a munka részévé válik, mondta László Botond, aki megköszönte a bizalmat, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan eredményekről is beszámolhat.

Csíkszereda, 2018. szeptember 13.     


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774