Új, fából készült hidat adtak át Újszékelyen

(0 Szavazat)75 megjelenítés

Hosszú és kemény munka gyümölcseként tekintenek az újszékelyiek a Küküllőn megépült hídra, amelyet október 17-én, szombaton adtak át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Balló Zoltán polgármester, Tordai Enikő alpolgármester, András Erika Leader-térségi képviselő, valamint Rafai Emil székelykeresztúri, Nagy Lajos románandrásfalvi és Gyerkó Levente galambfalvi polgármesteri jelenlétében. Az eseményen részt vett Jakab Zsolt Mihály unitárius és László Lehel református lelkész, a helyi tanácsosok és a település lakói is.

Borboly Csaba beszédében hangsúlyozta, hogy a közösségi összefogásnak felbecsülhetetlen értéke van, hatalmas eredményekre képes, amire jó példa ez a híd megépítése. Az eredményes munkához társak kellenek, fogalmazott.

– Higgyenek abban, hogy összefogással, együtt minden lehetséges. Ez a híd is jelképezi székelyföldi életünket, habár sok nehézségbe ütköztünk, több mélypont volt az elmúlt években, amíg el nem készült a szerkezet. Többször kellett újrakezdeni, mivel az elképzelt megoldást nem lehetett végigvinni, mégis az újszékelyi emberek hittek benne, és ez erőt meg kitartást adott. Azért lehetünk ma itt az avatáson, mert mindent el lehet érni, ha van mögötte valós közösségi akarat.  Ezért is kell odafigyelnünk egymásra, erőfeszítéseket kell tennie mindenkinek a közös célokért, mert ezáltal építjük közösségeinket – jelentette ki a megyeelnök.

Balló Zoltán polgármester megköszönte a nagy volumenű munkálatban nyújtott segítséget Hargita Megye Tanácsának. A köszöntőbeszédek után lelki útmutatás és ima, a helyi iskola tanulóinak ünnepi műsora, áldás, szalagvágás, hagyományos hordógurítás, a gyerekek lufieregetése és papírhajó úsztatása tette még ünnepélyesebbé az eseményt.

Csíkszereda, 2015. október 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774