Új aszfaltozott útszakasznak örvendhetnek Szedlakán

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Aszfaltozott útnak örvendhetnek a csíkszentdomokosiak, miután a helyi önkormányzat Hargita Megye Tanácsa támogatása révén több mint 534 ezer lejt fordíthatott felújításra. Az áfa-visszaosztásból kapott pénzből majd egy kilométeres távot sikerült leaszfaltozni a község Szedlaka részében. A november 10-i, keddi átadáson jelen volt Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke és Becze István megyei tanácsos is.

Ferencz Alajos polgármester elmondása szerint a község egyik legelhanyagoltabb részéről volt szó, hiszen nyáron a por, ősszel pedig a sár tette kényelmetlenné az itt lakók életét. A polgármester ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy sikerült rendbe tenni az utcát, annál is inkább, mivel a visszajelzések szerint is nagyon pozitív volt a hozzáállás a munkálatok alatt is a lakók részéről, akiken látható volt az öröm az új út miatt.

– Ha a gyerekek kiülnek játszani az útra, akkor azt gondolom, jó munkát végeztünk – tette hozzá a község elöljárója megköszönve a megyei tanács segítségét.

Becze István kiemelte: Hargita Megye Tanácsának ugyanúgy fontosak a kisfalvak, illetve falurészek, mint a városok, hiszen így segíthetik a fiatalokat az itthon maradásban. Borboly Csaba megyeelnök hangsúlyozta, itthon is meg lehet teremteni azokat a feltételeket, amelyekért a fiatalok a külföldet választják, ezen munkálkodik a megyei tanács nap mint nap.

– Örülök, hogy sikerült javítani az életminőséget Szedlakán, hiszen így talán a fiatalok elgondolkodnak, hogy itthon is lehet azt az életet élni, amit külföldön, itt a jó levegőn, a kellemesebb környezetben – fejtette ki a megyevezető.

Csíkszereda, 2015. november 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774