Tűzoltószertár és felszerelések átadása

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Szeptember 12-én, szombaton került sor Csíkvacsárcsiban az új tűzoltó szertár átadására. Fodor Zoltán, az egyesület sajtófelelőse köszöntötte az egybegyűlteket, és beszédében kihangsúlyozta, hogy az épület a Csíkszentmihályi Önkormányzat, Hargita Megye Tanácsa és a Vacsárcsi Közbirtokosság közös összefogásával épült. Fodor beszédében kiemelte a tűzoltók munkásságát és megköszönte azoknak a civil támogatóknak, akik segítettek az épület berendezésében.  

Izsák-Székely Lóránt, Csíkszentmihály polgármestere a beruházás körülményeiről beszélt. Több változatot is elképzeltek az épület helyére, végül erre a központi helyre esett a választás. Ez nemcsak a tűzoltók számára egy szertár, hanem egy közösségi tér lesz. Izsák megköszönte a csapatmunkát a jelenlevőknek, külön az építőnek és az építésvezetőnek a pontos munkát. A polgármester elmondta, hogy az elmúlt 4 év a tűzoltók éve volt Csíkszentmihály község életében. Négy évvel ezelőtt a község egy tűzoltó autóval rendelkezett, most négy ilyen autó van. Szentmihályon összefogással átalakították tűzoltószertárrá a Közbirtokosság melléképületét. Ajnádon pedig ma egy hete lerakták az építendő tűzoltószertár időkapszuláját.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy nagy öröm számára, hogy az alapkőletétel után szűk egy évvel itt lehetünk az épület átadásán. Az elnök megköszönte az önkéntes tűzoltók munkáját, hiszen őket nem csak a község területén lehet látni, hanem a megye különböző sarkaiban is. Azt szeretnénk, hogy amikor Önök olyan helyre mennek, ahonnan mások menekülnek, akkor jól felszerelten, biztonságban legyenek. A helyi és megyei vezetőségnek az a kötelessége, hogy ebben a munkában Önöket segítsük. A megyei tanács csapata ott áll és ott fog állni az Önkéntes Tűzoltók mellett. A beszédek után Búzás Árpád, plébános megáldotta az épületet, majd beállt a tűzoltó autó a garázsba.

A garázsban Szőcs László a Vacsárcsi Közbirtokosság elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és átadta a Közbirtokosság ajándékát: egy faragott képet, amely Szent Flóriánt, a tűzoltók védőszentjét ábrázolja.

Majd sor került a Tűzoltásra alkalmas eszközök vásárlása a Csíkvacsárcsi Önkéntes Tűzoltóknak című program kiértékelésére. Hargita Megye Tanácsa 7000 lejes támogatást nyújtott az egyesületnek a tűzoltó program keretén belül, amelyből a csíkvacsárcsi önkéntes tűzoltóknak bevetéshez alkalmas ruhát, tűzoltáshoz szükséges kiegészítő felszereléseket, és szórólapokat készítettek. A pályázathoz szükséges önrészt a Vacsárcsi Közbirtokosság biztosította.

A jelenlevők az átadás után megtekinthették az épületet.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774