Tűzoltóautót adtak át Székelykeresztúron

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Védőfelszereléseket és az Önkormányzati Önkéntes Tűzoltoság számára beszerzett Liaz típusú tűzoltóautót adtak át szeptember 12-én, szombaton Székelykeresztúron, a tűzoltómúzeumban. Az eseményen jelen voltak a helyi szakmai egyesület tagjai és vezetőjük, Péter Levente, a Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, illetve vezetőjük, Szali Mózes, a székelykeresztúri polgármesteri hivatal részéről Köblös Domokos alpolgármester, Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba megyeelnök és Benyovszky Lajos megyei tanácsos, továbbá a Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség parancsnoka, Pop Gheorghe tábornok.

Megtisztelte jelenlétével a résztvevőket a Magyar Tűzoltók Szövetségének küldöttsége, élén Dobson Tibor tábornokkal, valamint Albert Csaba, a Hargita Megyei Civil Tűzoltók Szakmai Egyesületének elnöke.

Borboly Csaba megyeelnök beszédében hangsúlyozta, hogy Székelykeresztúr jó példa az összefogásra, és ez mutatkozik meg az egyesület eredményes munkájában.

– Az egyesület kitartó munkája és elkötelezettsége nemcsak az itthoni lehetőségeket próbálja a legjobb tudása szerint hasznosítani, hanem a határon túli testvértelepülések által felajánlott lehetőségeket is. A tűzoltók munkája nagy tiszteletet, megbecsülést és elismerést érdemel. Nem létezik olyan veszélyhelyzet, amikor ne számíthatnánk bátorságukra, rátermettségükre, segítségükre. Bízunk benne, hogy a jó gyakorlat, a megyei  koordináció további fejlődést eredményez az önkéntes tűzoltóságok munkájának megerősítésében – mondta az elöljáró.

A további hozzászólók köszönetüket és elismerésüket fejezték ki a helyi egyesület áldozatos munkájáért, a helyi és megyei tanács támogatásáért, valamint a határon túli segítségért. Dobson Tibor tábornok beszédében szintén rámutatott az együttműködés fontosságára, újabb közös projektek létrehozásával biztatta a Hargita megyei lakosokat, majd ünnepélyes keretek között átadta Ajka város adományát, a tűzoltóautót. A Hargita Megye Tanácsa által támogatott és átadott négy tűzoltó védőkabát, négy védőnadrág és négy csizma összértéke 12 800 lej.

Csíkszereda, 2015. szeptember 12.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774