Tűzoltó készüléket dobáltak

Hagyományőrző tűzoltóversenyt rendeztek Székelykeresztúron

(0 Szavazat)47 megjelenítés

A Kistérségi Napok alkalmából rendezték meg augusztus 6-án Székelykeresztúron a hagyományőrző tűzoltóversenyt, amely a székelykeresztúri Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság és az Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete Székelykeresztúr és Térsége közös szervezésében zajlott le. A versenyre meghívott hét önkormányzati önkéntes tűzoltóságon – Parajd, Korond, Farkaslaka, Szentegyháza, Zetelaka, Lövéte, Bögöz – kívül egy tűzoltó-egyesület, a homoródszentmártoni Szikra is képviseltette  magát.

A verseny három számból állt: tekedobás, tűzoltó készülék dobása, szerelési próba. A leglátványosabb természetesen a szerelési próba volt, amelyet az 1892-ben gyártott tűzoltó pumpák beüzemelésével kellett végrehajtani és egy bizonyos magasságban elhelyezett célpontot eltalálni. A résztvevők elmondása szerint jó érzés volt látni és működtetni ezeket a hajdani berendezéseket működés közben és visszagondolni, hogy a kezdetekben milyen is volt a „modern” tűzoltás. A tekedobás és a tűzoltó készülék dobása is igénybe vette a tűzoltók szakmai tudását, valamint rátermettségüket.

Az Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete Székelykeresztúr és Térsége az idén is egy jelentősebb összeget nyert pályázaton keresztül Hargita Megye Tanácsától. A megnyert összegből, akárcsak az előző években, az Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság tűzoltói részére vásároltak egyéni védőfelszerelést. A felszereléseket ünnepélyes keretek közt Rátz István megyei tanácsos adta át.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774