Turizmus helyi ízekkel

Hargita megye a projekt kommunikációs felelőse

(0 Szavazat)24 megjelenítés

Az Interreg Europe program keretében nyert finanszírozást a Local Cultural Flavours projekt, amelynek célja a hagyományos turizmus felvirágoztatása a gazdag kulturális örökséggel rendelkező városokban a helyi kulturális „ízek” felelevenítése által. A projektben komoly szerep hárul Hargita Megye Tanácsa projektcsapatára, akik a kommunikációért felelnek.

Az első találkozót a kilenc partnerország részvételével október 15-18. között szervezték meg Olaszországban, Vittorio Veneto város hadtörténeti múzeumának dísztermében. A nyitó találkozón vetítettképes előadáskon és műhelymunkákon (workshop) keresztül ismerkedtek meg jobban a projekt célkitűzéseivel, és a jövőbeni tennivalókkal kapcsolatosan a résztvevők. Hargita Megye Tanácsa részéről Zonda Erika vezérigazgató, a projekt menedzsere, valamint Forró Gyöngyvér és Iochom Zsolt kommunikációs felelősök voltak jelen, akik a kommunikációs ülésen vázolták fel a készülőben lévő kommunikációs stratégiát. Hargita Megye Tanácsa projektcsapatának feladata lesz a projekt honlapjának frissítése, tartalommal való megtöltése, a közösségi oldalak kezelése, poszter és animációs film elkészítése.

A hároméves projekt célkitűzése fejleszteni azokat a szakpolitikákat, amelyek támogatják azon településeket, melyek kevésbé tudják kiaknázni a kulturális értékeiket a kedvezőtlen elhelyezkedésük következtében. A projekt segíteni fogja a partnereket, hogy eleget tegyenek a kihívásoknak és azonosítsák a leghatékonyabb módszereket az egyedülálló látványosságaik támogatására egy innovatív eszköztár kidolgozása által és tudás átadással a köz- és magánszféra szereplői között.

A projekt főpályázója a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (Magyarország), további partnerek: Hertogenbosch Municípium (Hollandia), Waterford Város Önkormányzata (Írország), Savonlinna Fejlesztési Ügynökség (Finnország), Vittorio Veneto Municípium (Olaszország), Riga Planning Régió (Lettország), Turisztikai Intézet (Horvátország), Bologna Egyetem (Olaszország) és Hargita Megye Tanácsa (Románia).

A projekt hivatalos oldala:

https://www.interregeurope.eu/localflavours/

 

Csíkszereda, 2019. október 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774