Turisztikai programokat támogat Hargita Megye Tanácsa

(0 Szavazat)23 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa támogatja a Hargita megye területén a romániai törvények szerint létrehozott és bejegyzett turisztikai tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyházak programjait.
A 2020-as pályázati program finanszírozza turisztikai látványosságok létrehozását/bővítését, felújítását, fejlesztését és népszerűsítését a helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében, tematikus parkok, bicikliutak, ásványvízforrások és fürdők, turistautak és zarándokutak kialakítását.

. Ezenkívül támogatja Hargita megyei turisztikai programcsomagok összeállítását és népszerűsítését, a Visit Hargita alkalmazás tartalmának bővítéséhez és népszerűsítéséhez kapcsolódó tevékenységeket, a Hargitai megyei értéktár természeti értékeinek bővítését célzó tevékenységeket, illetve finanszírozza az önrészt a más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz.

A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre, a program keretösszege 100 000 lej.

– Egyre több szállásadó jelenik meg Hargita megyében. Olyan tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak, amelyek egyre több turistát vonzanak Hargita megyébe. A székelyföldi táj különlegessége abban rejlik, hogy a székely emberek együtt élnek a tájjal, a természet közelsége, ismerete és tisztelete mindig is fontos volt számunkra. Számtalan történelmi, néprajzi kincsünk megőrzése és megmutatása a világnak feladatunk és felelősségünk – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Nekünk nem Svájccal kell versenyeznünk, nekünk nem olyan turisztikai egységekkel kell versenyt futnunk, amelyek más jellegű turizmust működtetnek, hanem a saját erősségeinket kell hangsúlyoznunk, azokat kell megmutatnunk úgy, hogy kívánatos legyen az idelátogatók számára. A pályázati kiírásank mellett erre kíván ráerősíteni a Visit Harghita weboldal és telefonos alkalmazás is – nyilatkozta a kiírás kapcsán Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában 2020. március 26-án 12 óráig, valamint a területi irodákban 2020. március 26-án 10 óráig lehet benyújtani:
- Székelyudvarhely, 1918. December 1. út  9. szám
- Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, II. emelet
- Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12 szám,.
- Maroshévíz, , B-dul Nicolae Balcescu sugárút,14 sz., II emelet, 214-es iroda.

A pályázati űrlapokat elektronikus formában az andreasalamon@hargitamegye.ro e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatása a turisztikai programok támogatásával kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely a https://hargitamegye.ro/ oldalon tölthető le, illetve amelyet Hargita Megye Tanácsának székhelyéről lehet beszerezni (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Salamon Andrea, telefon: 0266 207700/1308, e-mail: andreasalamon@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2020. március 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774