Továbbra is prioritás a 125-ös megyei út felújítása

Csíkszentdomokoson ülésezett a Központi Fejlesztési Régió Tanácsa

(0 Szavazat)59 megjelenítés

A Központi Fejlesztési Régió Tanácsa április 17-én, kedden Csíkszentdomokoson ülésezett Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és a fejlesztési régió tanácsának leköszönő soros elnöke, valamint Daniela Cîmpean, Szeben Megye Tanácsának elnöke és a fejlesztési régió tanácsának alelnökének vezetésével.

A találkozón a tavaly benyújtott vissza nem térítendő támogatások pályázatainak alakulása és más a municípiumokat, megyéket és a teljes régiót érintő fejlesztéseket vitatták meg.

A gyűlés első felében Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és rövid bemutatót tartott a községről.

Ezt követően Simion Crețu, a Központi Fejlesztési Régió igazgatója ismertette az intézmény múlt évi tevékenységét, valamint a jövőre vonatkozó terveket.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, azért tartották fontosnak, hogy az ülés helyszínéül Csíkszentdomokos szolgáljon, hogy mindenki megbizonyosodhasson, a felcsíki út felújítására szükség van és a korábbi híresztelések ellenére, továbbra is prioritás az 125-ös jelzésű megyei út rendbetétele, hiszen úgy értesült, hogy az EU-s forrás lehívásának akadálya a 12-es jelzésű országút közelsége lenne. Mint mondta, tisztázni akarta ezt a kérdést és megnyugtatóan hallotta, hogy habár ez az érv 2017-ben elhangzott, ennek ellenére ez nem szolgál kifogásként, csak a pályázat időbeni benyújtása fontos a továbbiakban.

A megyeelnök elmondta, a következő pályázati lehetőség alkalmával haladéktalanul le kell adni az út felújítására vonatkozó dokumentációt, hiszen számos nagyobb települést érint a szóban forgó szakasz és a lakosság érdekeit kell elsősorban szem előtt tartani.

A tanács ülésén Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke, aki szintén a fejlesztési régió tanácsának tagja, valamint Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere és Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere mellett, akik szintén tagok a tanácsban, jelen voltak azon felcsíki települések polgármesterei is, amelyeknek fontos a 125-ös megyei út felújítása valamint, Szentes Antal felcsíkért felelős Hargita megyei tanácsos és Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

A Központi Fejlesztési Régió Ügynöksége Maros, Hargita, Kovászna, Brassó, Nagyszeben és Fehér megyék hosszú távú fejlesztéséért felelős csökkentve a megyék közötti gazdasági különbségeket is. Feladata, hogy megvalósítsa a közösen meghatározott stratégiákat. Az ügynökség révén fejlesztési régió helyi és megyei közigazgatási egységei, civil szervezetei és vállalkozásai EU-s forrásokat hívhatnak le fejlesztéseikhez. A Központi Fejlesztési Régió Tanácsának 24 tagja van, a hat megyei tanács elnöke mellett minden megyéből egy-egy municípium, város és község polgármestere is. A tanács elnökségét sorra töltik be a hat megye elnökei. A mai ülés egyik napirendi pontja volt, hogy Tamás Sándor eddigi elnök helyét Daniela Cîmpean veszi át egy évre, míg a korábbi elnök az alelnök helyét veszi át. 

Az ülés napi rendi pontjai az alábbi linken tanulmányozható:

http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=CDRSedinte&eID=2714

Csíkszereda, 2018. április 17.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774