Több mint tíz millió lej az árvízkárokra

Segítséget kért és kapott Hargita megye az árvizek okozta károk rendezésére

(0 Szavazat)48 megjelenítés

Az elmúlt időszak esőzéseit követően Hargita megye több településein jelentős károkat okoztak a megáradt patakok. Mint arról már korábban tudósítottunk Hargita Megye Tanácsa munkatársai a sürgősségi esetekhez rögtön kiszálltak és gyorsított ütemben a Hargita megyei Olt Sürgősségi Esetek felügyelőségével felmérték a károkat. Ezt követően Hargita Megye Tanácsa a kormánytól kért segítséget amit meg is kapott. A sürgősségi alapból több mint 10 millió lejt kap a megye 31 települése, amelyből a keletkezett károkat rendezni tudják. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kifejtette, hogy a megyei tanács, az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége és a Hargita Megyei Prefektusi Intézet kompetensen, jól együtt tudott dolgozni, azonnal reagálva a sürgősségi helyzetre, amelynek köszönhetően azt a segítséget kapták a kormánytól, amelyet kértek, lehetőséget biztosítva a károk rendezésére. – Bízom benne, hogy a kapott támogatást felhasználva a helyi önkormányzatok, minél rövidebb idő alatt, helyre tudják állítani a keletkezett károkat, sok családnak segítve ezzel – mondta a megyeelnök, megköszönve Birta Antal, a megyei tanács Vagyongazdálkodási vezérigazgatóságának vezetőjének, Chiorean Adrian, a Főépítészeti hivatal igazgató helyettesének,  Zólya Zsombor, a megyei tanács útadminisztrációs osztálya vezetőjének  és a megyei tanács munkatársainak sürgősségi esetekben tanusított önzetlen munkáját, akik időt és energiát nem sajnálva dolgoztak a károsultak megsegítésén.
Hargita Megye Tanácsa közösségi oldalán megtekinthetik a július 7-i udvarhelyszéki árvízkárok felmérése alkalmával készült fotókat és videó összeállítást.

Csíkszereda, 2016. július 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774