Több mint félmillió lej sporttevékenységekre

Novák Károly Eduárd és csapata a paralimpiára készül

(0 Szavazat)54 megjelenítés

Meglátogatta a csíkszeredai Intersport Sportklubot Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szentes Antal megyei tanácsos szerdán, május 11-én. A vendégeket Novák Károly Eduárd paralimpikon és a Tusnad Cycling Team interkontinentális csapata fogadta. A látogatás során a megyeelnök és a paralimpikon aláírták azon szerződéseket, amelyek értelmében a sportegyesület Hargita Megye Tanácsa sporttevékenységeket támogató programján keresztül több mint 40 ezer lejre pályázott és nyert el. Az elnyert összeget „Junior Cup“ versenyek szervezésére gyerekek és ifjúságiak részére, a professzionális kerékpározás népszerűsítésére, alkatrészek és felszerelések vásárlására, valamint a 2016-os Rio De Janeiró-i paralimpia felkészülésére fordítanak majd. 

– Szeretnénk, ha minél több fiatalt egy aktívabb életmódra tudnánk nevelni, ezért is igyekszünk minél több sportágat támogatni. A sport erőt és motivációt képvisel a fiatalok körében. Úgy gondolom minden fiatalnak kell legyen egy célja amiért dolgozhat, ami felé haladhat – fejtette ki Borboly Csaba megyeelnök.

Novák Károly Eduárd élsportoló a látogatást is támogatásként és elismerésként értékelte az eddig elért eredményekért. Ugyanakkor bemutatta a kerékpár csapat eredményeit, amely amatőr csapatból mára Kelet-Európa egyik legjobb csapatává nőtte ki magát a sportágban. Elmondása szerint ez azt is jelenti, hogy a csapat működtetési költségei meghaladják a költségvetést, ezért minden támogatásnak örülnek és hasznosan feltudják használni. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a most elnyert összeg a költségvetés mintegy 10 százalékát teszi ki. 

Szentes Antal megyei tanácsos aktívan részt vállal és támogatja a sportprogramokat sportágtól függetlenül, hangsúlyozta, hogy a megyei tanács sportpályázatán keresztül igyekszik támogatni a megye sportegyesületeit, sportágait.

Több mint félmillió lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa a megye sportolóit és sporteseményeit az idei civil szervezeteknek meghirdetett tavaszi kiírásán a sporttevékenységeket támogató programján keresztül. A megye összes térségéből érkezett pályázat a kiírásra, az 56 pozitívan elbírált pályázat révén a megyei tanács több sporttevékenységet is támogat, többek között labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, bowling, jégkorong, taekwondo, asztalitenisz, fallabda, triatlon, sporttánc és motorsport is szerepel a támogatott tevékenységek között.

Hargita Megye Tanácsa sporttal kapcsolatos híreit nyomon követhetik a közösségi oldalon is: https://www.facebook.com/hargitasport/?fref=ts

Csíkszereda, 2016. május 11.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774